Kje je “Bobi”, veliki prijatelj Luke Dončića? (VIDEO)

Košarka 10. Nov 202317:21 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Dobro leto po razhodu Bobana Marjanovića in Dallas Mavericks, s čimer se je končala tudi "romanca" z Luko Dončićem, srbski orjak še naprej skrbi za dobro voljo in nasmeške. Na parketu sicer še naprej prejema drobtinice, a vsakič, ko se pojavi v igri, navdušuje. Tako ali drugače. Tudi v letošnji sezoni, ki je že njegova deveta v ligi NBA.

Že tako dobro poznanega Bobana Marjanovića je slovenskim ljubiteljem košarke še dodatno približal Luka Dončić. V Dallasu sta si garderobo delila tri sezone in poskrbela za nešteto prijateljskih prizorov, ki navijačev niso puščali ravnodušnih. Le kdo se ne spomni njune skupne linije oblačil “Luka & Bobi”, s katero sta prijateljstvo delila s svetom.

Največji prispevek danes 35-letnega srbskega centra, ki v višino meri kar 224 centimetrov, že dolgo ni v predstavah na parketu, temveč v doprinosu znotraj moštva. Liga NBA oziroma košarka se je v zadnjem desetletju korenito spremenila. Negibljivi klasični centri so bili potisnjeni na obrobje. Lahko bi rekli, da se je Boban “zgodil” nekaj let prepozno, a vendarle, kar devetletne kariere v najmočnejšem tekmovanju na svetu si ne bi zgradil zgolj z dobro voljo. Houston je z razlogom z njim poleti podpisal novo enoletno pogodbo.

“Bil je izjemen občutek, ko sem prejel ta klic. Houston je zdaj moj dom. Ko pridem sem, mi srce bije hitreje. Lani sem storil nekaj dobrega, da sem znova tukaj. Pomagam pri razvoju soigralcev, ki so res talentirani in delavni. Čudovito je,” je že ob začetku letošnje sezone na novinarski konferenci dejal Boban, ki tudi proti koncu svoje kariere ostaja sto odstoten profesionalec in je minulo poletje v celoti namenil pripravi na novo sezono.

Od lani nosi dres Houstona. Foto: AP Photo/David J. Phillip via Guliver

V ZDA ga je pripeljal “evropski” San Antonio

Kot prvi čez lužo so mu priložnost ponudili v franšizi San Antonio Spurs. V naslednjih osmih letih je oblekel še drese petih drugih moštev in do danes v rednem delu vpisal 320 nastopov. Igral je še za Detroit, LA Clippers, Philadelphio, Dallas in Houston. Največ tekem je odigral v sezoni 2018/19, ki jo je začel v manj znanem od obeh klubov iz Los Angelesa in sklenil v Sixersih. V slabih 12 minutah na tekmo je v povprečju vpisal 7,3 točke in 4,6 skoka na tekmo.

Njegovo karierno povprečje sicer znaša 5,6 točke in 3,6 skoka, kar je glede na minute, teh je na dvoboj prejel le 8,8, odličen izplen. Če bi njegove številke preračunali na 36 minut igre, bi dobili pošastnih 22,9 točke in 14,8 skoka, a kaj, ko takšne obremenitve orjak z najnežnejšo dušo v ligi NBA preprosto ne zdrži.

Nekaj minut dovolj, da je znova obnorel dvorano

Da kljub 35 letom, je še vedno sposoben vrhuncev, ki vzamejo sapo. Zaradi ogromnih dlani, je košarkarska žoga v njegovih rokah podobna teniški žogici v roki običajnega Zemljana. Koš pa spominja na tiste otroške, ki jih običajno opazimo na dvoriščih pred hišami. V sredo je Jezernikom v šestih minutah nasul 6 točk in pobral kar 7 skokov, vključno z zabijanjem po skoku v napadu po lastnem zgrešenem prostem metu. Toyota Center je eksplodiral.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!