Iz Jumbo-Visme: Zahtevnega Rogliča bo zelo težko nadomestiti

Kolesarstvo 10. Nov 202314:00 1 komentar
Primož Roglič
Foto: profimedia

Športni direktor ekipe Jumbo-Visma Merijn Zeeman se sooča z dilemo: koga v naslednji sezoni poslati na dirko po Italiji, ki jo je za nizozemsko moštvo v letošnji osvojil Primož Roglič.

Merijn Zeeman se zaveda, da bo Primoža Rogliča izjemno težko nadomestiti. Nenazadnje je bil ključen del moštva, ki je v letošnji sezoni osvojilo vse tri velike tritedenske dirke. “Letos smo uspeli zmagati na vseh treh grand tourih, saj smo ločili Primoža in Jonasa Vingegaarda. Vse tri majice sprva niso bile naš cilj,” je povedal Nizozemec. “Bolj kot je uspešna sezona, več imamo skrbi za naslednjo. Ne smemo dopustiti, da bi bili preveč sproščeni.”

Kakšni so plani Jumbo-Visme na dirki po Italiji v prihodnji sezoni? “Na Giro želimo poslati naše mlade talente. Uvrstitev v prvo deseterico bi bil lep uspeh, skupna zmaga pa ni realistična,” je povedal. Govorilo se je celo o tem, da bi na Giru na skupno zmago dirkal Wout Van Aert. Plugge pravi, da je to še vedno možno. Jumbo-Visma bo na dirki po Italiji brez večjega pritiska, na Touru pa bo drugače. Tam bo vse podrejeno Jonasu Vingegaardu in njegovemu boju za tretjo zaporedno rumeno majico.

Roglič je medtem že zapustil rumeno-črne, ki se bodo v novi sezoni imenovali Visma-Lease a bike. Okrepil je namreč nemško ekipo Bora – Hansgrohe. “Upam, da bomo uspeli nadomestiti Rogliča in njegov doprinos, a zaenkrat nimamo kolesarja, ki bi že bil pripravljen za to. Imamo pa brez Primoža trenerji manj težkih pogovorov in lažjo izbiro. Bil je zelo zahteven, prav to pa nas je poneslo na tako visok nivo,” je še dodal.

Bora – Hansgrohe je danes sporočila, da je podaljšala pogodbo z Antonom Palzerjem. Gre za posebnega kolesarja, ki je med profesionalce prišel šele z 28 leti. Pred tem je bil namreč uspešen turni smučar. Na letošnjem Giru je osvojil skupno 51. mesto, nastopil je tudi na Vuelti 2021, v svoji prvi sezoni med kolesarsko elito.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje