Drugič bo premislil, če se izplača pogovarjati z Dončićem

Košarka 22. Dec 202210:41 0 komentarjev
foto: Matt Krohn-USA TODAY Sports

Luka Dončić se je po slabši tekmi pred dvema dnevoma vrnil v velikem slogu. Slovenski zvezdnik je s 25 točkami, devetimi skoki in 10 asistencami vrnil Minnesoti (104:99) in utišal njene goreče navijače.

Dallas je pri Minnesoti gostoval že pred dvema dnevoma. Luka Dončić se takrat ni veselil, bil je celo izključen, na drugi tekmi v dveh dneh pa je bila slika obrnjena.

Volkovi so bili odločni zadati nov udarec Dallasu, a se gostje niso dali. Pri zaostanku s 82:85 je Dallas dosegel štiri zaporedne trojke in Minnesoti pobegnil za osem (97:89), zaostanka pa domačini niso več nadoknadili.

“Tokrat smo imeli precej več moči kot zadnjič. Govorica telesa je bila prava. Danes je bilo res izjemno, imeli smo lekcijo na tekmi prej. Na vsaki tekmi moramo igrati na tak način, kot smo danes. Veliko smo se naučili iz teh dveh tekem,” je po novi bleščeči predstavi povedali Luka Dončić, ki ga je celotno drugo srečanje izzival eden izmed domačih navijačev.

Dončić, ki ponavadi ignorira dogajanje na tribunah, je igro sprejel in po zmagi želel pogovor s srboritežem, a brez uspeha.

“En možakar se je kar naprej pogovarjal z mano, na koncu pa ga nisem videl. Ko smo metali proste mete, ga ni bilo več. Vse skupaj me je le še dodatno motivira in tudi zato smo prišli do velike zmage,” se je še nasmejal Ljubljančan.

Najlepše akcije Luke Dončića:

Dallas je po treh zaporednih zmagah spet vknjižil zmago, 16. v sezono in prišel ponovno na polovično uspešnost. Na zahodu je to trenutno dovolj za deveto mesto.

Naslednji obračuna Dallasa bo v noči na soboto, ko ga čaka gostovanje pri Houston Rockets.

Vrhunci s tekme med Minnesoto in Dallasom: