Od navdušenja pokazala prsi, grozi ji zapor (FOTO)

Katar 2022 19. Dec 202216:29 8 komentarjev
Foto: Guliverimage

Med silnim navdušenjem po zmagi Argentine v finalu svetovnega prvenstva si je ena od navijačic južnoameriške nogometne velesile slekla majico in pokazala prsi. Zdaj ji v konzervativnem Katarju grozi celo zapor, poroča Sky News.

Mladenka je bila na stadionu Lusail v Katarju v prvi vrsti, ob njej je bil še moški, ki je bil prav tako opažen zgoraj brez. Njuno rajanje po odločilni enajstmetrovki Gonzala Montiela so nehote v neposrednem prenosu ujele kamere, tako je prizor obkrožil ves svet.

Prizor, ki je obkrožil svet

Foto: Ulrik Pedersen/Defodi Images via Guliver

FIFA in Katar prosila za spoštovanje lokalne kulture

Pred začetkom svetovnega prvenstva so tako krovna nogometna organizacija Fifa kot katarske oblasti navijače opozarjali, da naj spoštujejo lokalno kulturo in običaje, ki so posebej strogi do žensk. Obiskovalce so predvsem pozivali naj se oblačijo skromno in neizzivalno.

Katarska turistična agencija je denimo sporočila: “Od obiskovalcev, moških in žensk, se pričakuje, da spoštujejo lokalno kulturo tako, da se izognejo pretirano razkrivajočim oblačilom v javnosti.”

Prav tako je Fifin kodeks obnašanja na stadionih v Katarju navijačem prepovedoval spremljanje nogometnih tekem brez majic: “Obiskovalci ne smejo odstraniti kosov oblačil ali kako drugače ostati slečeni vključno s tem, da so brez majice ali razkrivajo intimne dele telesa”.

Katarke morajo sicer nositi abajo, dolgo črno haljo, ki pokriva skoraj celotno osebo. Za tujke pravila niso tako skrajna, a se pričakuje, da pokrijejo telesa, tudi ramena in kolena. Argentinki za razgaljenje zdaj grozi velika denarna kazen ali celo zapor – če jo identificirajo in aretirajo, poročajo številni tuji mediji.

Foto: Ulrik Pedersen/Defodi Images via Guliver

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje