Luka Dončić na misiji: znova s tridesetico, a tudi tehnično osebno napako

Košarka 15. Dec 20239:38 0 komentarjev
Luka Dončić
Foto: profimedia

Za Luko Dončićem je nova odlična predstava v ligi NBA. Kljub porazu proti Minnesoti, ki je tekmo v Dallasu dobila s 119:101, se je slovenski reprezentant izkazal z 39 točkami in 13 asistencami, ukradel je še 2 žogi in pobral 6 skokov.

Luka Dončić je zadel 15 od 27 metov iz igre (56-odstotna uspešnost), tudi dva meta za tri točke. Dallas je v prvem polčasu nadzoroval potek tekme, a v tretji četrtini se je Minnesota uspela oddaljiti, zmago pa potrdila z udarnim zaključkom tekme.

Vseeno je za 24-letnikom še en odličen večer. S predstavo proti Volkovom je niz zaporednih tekem z vsaj 30 doseženimi točkami podaljšal na devet.

To mu je uspelo že drugič v karieri. Na začetku lanske sezone je namreč Dončić na prvih devetih tekmah uspel preseči mejo 30 točk.

LD 77 sicer še precej zaostaja za rekorderjem tega tisočletja. James Harden je namreč v majici Houstona v sezoni 2018/19 tridesetico presegel kar 32-krat zapored. Na drugem mestu je Kobe Bryant s šestnajstimi takšnimi tekmami. Tretji je Tracy McGrady (14), četrti Kevin Durant (12). Dončić se lahko med prvo peterico prebije kmalu. Na petem mestu je Shaquille O’Neal, za katerim član Dallasa zaostaja še za dve tekmi s 30 točkami.

Zadnjih devet tekem Luke Dončića:

Proti Minnesoti: 39 točk – 6 skokov – 13 asistenc
Proti LA Lakersom: 33 točk – 6 skokov – 17 asistenc
Proti Memphisu: 35 točk – 8 skokov – 6 asistenc
Proti Portlandu: 32 točk – 6 skokov – 10 asistenc
Proti Utahu: 40 točk – 10 skokov – 11 asistenc
Proti Oklahomi: 36 točk – 15 skokov – 18 asistenc
Proti Houstonu: 41 točk – 9 skokov – 9 asistenc
Proti LA Clippersom: 30 točk – 3 skoki – 4 asistence
Proti LA Lakersom: 30 točk – 12 skokov – 8 asistenc

Luka Dončić sicer v letošnji sezoni v povprečju dosega 32,3 točke, 9,1 asistence in 8,1 skoka na tekmo. Če bi tudi na koncu sezone ostal pri takšnih številkah, bi postal prvi v zgodovini lige NBA, ki bi v povprečju presegal 32 točk, 9 asistenc in 8 skokov

Luka Dončić
Foto: profimedia

Dončić se je izenačil z Dirkom Nowitzkim na prvem mestu franšize Dallas Mavericks po številu tekem z več kot 35 točkami. Obema je zdaj to uspelo 78-krat, Nemcu na 1522 tekmah, Slovencu pa na 353.

Nova tehnična osebna napaka

Dončić si je še na tretji zaporedni tekmi prislužil tehnično osebno napako. Razlog? “Po prekršku je Luka ploskal ob tem pa kričal, da naj sodniki zapiskajo prekrškem in “agresivno” korakal proti njim,” se je glasila razlaga tehnične napake.
“Ne smem ploskati. Resno, to je noro,” je bil po tekmi nejevoljen 24-letnik.

Je “na dobri poti”, da preseže svojo znamko izpred prejšnjih treh sezon. V vsaki izmed njih je namreč prejel 15 tehničnih osebnih napak, letos, po dobri četrtini rednega dela lige NBA, jih ima že 7.

Luka Dončić
Foto: profimedia

Znova čaral pred tekmo

Tudi pred obračunom proti Minnesoti je Luka Dončić na ogrevanju skrbel za dobro vzdušje na parketu. Na alley-oop je Dwightu Powellu podal kar z nogo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!