Monty Williams za rekordno denarno pogačo na klop Detroita

Košarka 1. Jun 20239:33 0 komentarjev
Monty Williams
Foto: Profimedia

Ameriški košarkarski strokovnjak Monty Williams bo novi trener moštva Detroit Pistons v severnoameriški ligi NBA. Po pisanju ameriških medijev bo Williams, v zadnjih štirih sezonah strateg Phoenix Suns, podpisal izjemno donosno pogodbo, ki mu bo v naslednjih šestih sezonah prinesla 78,5 milijona dolarjev, kar je rekord med trenerji v ligi NBA.

Williams je bil med letoma 2019 in 2023 strateg ekipe Phoenixa. Zasedbi iz Arizone, ki je bila po zimskem prihodu Kevina Duranta med prvimi favoriti za končno zmago, se je v končnici zalomilo, v polfinalu zahodne konference je izgubila proti Denverju z 2:4 v zmagah. Vodstvo kluba je zavoljo tega 13. maja razdrlo pogodbo z Williamsom.

Enainpetdesetletni Williams, sicer trener leta 2022 v ligi NBA, je bil med letoma 2010 in 2015 strateg New Orleansa, pri Portlandu, Oklahoma City in Philadelphii pa je imel vlogo pomočnika.

Detroit je v sezoni 2022/23 vodil Dwane Casey, pod njegovim vodstvom je ekipa iz ameriške zvezdne države Michigan dosegla le 17 zmag in doživela 65 porazov, kar je bil najslabši izkupiček v ligi NBA.