Nekdanji NBA košarkar po grozljivem zločinu obrnil ploščo

Košarka 3. Jan 20249:43 1 komentar
Chance Comanche decembra na zaslišanju v Sacramentu. Foto: Profimedia

Nekdanjemu NBA košarkarju Chancu Comanchu, ki je bil prejšnji mesec aretiran zaradi suma dejanja umora ženske v zvezdni državi Nevada, bodo sodili skupaj z nekdanjim dekletom, je po poročanju ESPN sporočil ameriški tožilec.

Tožilec Kennedy Holthus je v torek dejal, da bodo sicer ločeni primeri umora, ugrabitve in zarote združeni, da bodo lahko nekdanjemu igralcu lige NBA in njegovemu nekdanjemu dekletu Sakari Harnden sodili skupaj. Obtožena sta umora 23-letne Marayne Rodgers, katere truplo so decembra našli v južnem delu zvezne države Nevada.

27-letni Chance Comanche, sicer domačin iz Los Angelesa, je bil nazadnje član Stockton Kings, razvojne ekipe Sacramento Kings. Aretiran je bil 15. decembra v Sacramentu, v torek pa se prvič pojavil pred sodiščem. Na vprašanje sodnice Diane Sullivan, če razume obtožbe proti njemu, je odgovoril z: “Da, gospa.”

Izrekel se bo za nedolžnega

Comanchejev zagovornik Gary Guymon je po kratkem nastopu pred sodiščem zavrnil komentar. Povedal je le, da se namerava Comanche na prihodnjih zaslišanjih izreči za nedolžnega. Comanchevo nekdanje dekle, komaj 19-letna Sakari Harnden, je prav tako zaprta v Las Vegasu in čaka na ločeno zaslišanje zaradi obtožbe tatvine, povezane z izginotjem in smrtjo 23-letne Marayne Rodgers iz Lynnwooda v Washingtonu.

Sodnica je še sporočila, da bo Comanche ostal v priporu brez varščine. Nadaljevanje sojenja je določila za 8. februar.

Policiji sprva priznal dejanje

Decembra so v ZDA poročali, da naj bi Comanche policiji priznal uboj dekleta in ji tudi opisal svoje dejanje. Dekle naj bi s Harnden zadavila s skupnimi močmi. Zdaj je torej Comanche obrnil ploščo. Policija je takrat še sporočila, da naj bi tako Harnden kot Rodgers nudili spolne usluge, med njima pa je spor nastal zaradi prestižne ure.

Ostanke Marayne, ki je bila zadavljena zgodaj zjutraj 6. decembra, so kasneje našli v obcestnem jarku v predmestju Henderson. Comancheju se je moštvo Stockton Kings nemudoma odreklo. Zadnjo tekmo je odigral 5. decembra, ko je zbral 16 točk in šest skokov. V ligi NBA je vpisal le en nastop, 9. aprila lani je v dresu Portlanda proti Golden State Warriors vpisal sedem točk in tri skoke v 20 minutah igre.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje