Izbran med oglasi, danes vlada in služi milijone

Košarka 28. Apr 20247:00 0 komentarjev
Nikola Jokić
Foto: Profimedia

Kaj lahko se zgodi, da bo Nikola Jokić že v naslednjih dneh osvojil še svoj tretji naziv najkoristnejšega košarkarja lige NBA. Kdo bi si mislil, da bo kariera srbskega košarkarja tako izjemna. Predvsem po tem, ko je bil na naboru leta 2014 izbran med oglasnim blokom.

Denver je leta 2014 storil potezo, s katero je prihodnost franšize postavil na prave tirnice. Kot 41. je na naboru lige NBA izbral Nikolo Jokića. Srbski košarkar je Denverju v lanski sezoni pomagal do sploh prvega naslova prvakov lige NBA, v svoji zbirki ima dva MVP naziva, šest nastopov na tekmi vseh zvezd in še kopico drugih nagrad.

Jokić je MVP, ki je bil na naboru lige NBA izbran najnižje, kot 41. Poleg Willisa Reeda, ki je najkoristnejši košarkar postal v sezoni 1969/70 v dresu New Yorka, je edini MVP v zgodovini lige NBA, izbran v drugem krogu nabora.

Še več, njegovega izbora na televiziji sploh niso prenašali. Denver je svojo potezo namreč storil med oglasnim blokom za ameriško restavracijo s hitro prehrano Taco Bell.

Jokić v ligo NBA sicer v prvi sezoni še ni prišel, nadaljeval je nastope za beograjsko Mego. Debitiral je leto kasneje, v sezoni 2015/16.

Oglasi so bili do letošnje sezone stalna praksa nabora lige NBA, predvsem v drugem krogu se je podobno kot Jokiću pripetilo številnim talentiranim športnikom. Letos bo vseeno drugače. Prvič bo nabor potekal dva dni: prvi dan bo na sporedu prvi, dan kasneje še drugi krog.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!