Dallasu iz rok spolzela velika “riba”

Košarka 17. Jan 202421:04 0 komentarjev
Pascal Siakam
Pascal Siakam na tekmi proti Indiani. Foto: Profimedia

Zgodila se je nova zveneča menjava v ligi NBA. Kamerunec Pascal Siakam se iz Toronta seli v Indiano.

Toronto Pascala Siakama pošilja v Indiano, v obratno smer odhajata Bruce Brown in Jordan Nwora, ob tem bodo Raptorsi prejeli tri izbore v prvem krogu nabora lige NBA. Siakam je bil velika želja Dallasa, ki pa se bo moral obrisati pod nosom.

Toronto je leta 2019 osvojil naslov prvaka lige NBA, štiri leta in pol kasneje pa je edina kanadska franšiza v ligi NBA povsem spremenjena. Chris Boucher ostaja edini košarkar, ki je bil del ekipe tudi v šampionski sezoni.

Toronto je pred nekaj tedni v New York poslal OG-ja Anunobyja, zdaj je “odslovil” še Pascala Siakama.

Več kot jasno je, da bodo zdaj na severu gradil okoli Scottija Barnesa. Novinec leta iz sezone 2021/22 je v letošnji sezoni pokazal velik napredek, v povprečju dosega po 20 točk, 8 skokov in več kot 5 asistenc na tekmo.

Toronto je tako povsem premešal ekipo. Iz New Yorka sta prišla RJ Barrett in Immanuel Quickley, ekipi sta se zdaj pridružila še Bruce Brown, lani prvak z Denverjem, in Jordan Nwora.

Raptors več kot očitno ne računajo na visoka mesta in uvrstitev v končnico, na drugi strani je Indiana napovedala, da letos misli resno. Trenutno zaseda šesto mesto na lestvici vzhodne konference z razmerjem zmag in porazov 23-17.

Lestvica vzhodne konference:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!