Tudi Stožice ob veliki izgubi zavite v črno (VIDEO)

Košarka 17. Jan 202420:52 0 komentarjev

Ob tragični izgubi za svetovno košarko sta po tekmi evropskega pokala v Stožicah o pokojnem Dejanu Milojeviću spregovorila oba trenerja, Neven Spahija na strani Benečanov in Zoran Martić na strani Ljubljančanov. Košarka je bila po dvoboju na stranskem tiru.

“To je katastrofa. O tem nisem želel govoriti, ko sem prišel v Ljubljano, saj je šlo še za neuradne informacije. Bil je moj dober prijatelj. Veliko ime košarke in odličen človek. Dokazal je svojo veličino. Name je velik vtis napravil kot igralec in kot trener. V šoku sem. Predstavljajte si, štel je komaj 46 let. Ogromna izguba za košarko. Svojcem izrekam sožalje,” je po zmagi svojega moštva dejal Neven Spahija.

46-letnemu članu strokovnega štaba severnoameriškega poklicnega moštva Golden State Warriors med klubsko večerjo v Salt Lake Cityju nenadoma postalo slabo. Milojevića so hitro prepeljali v najbližjo bolnišnico, kjer je bil tudi operiran, a kljub temu izgubil boj za življenje.

Milojević Cobbs
Dejan Milojević z Justinom Cobbsom, košarkarjem Cedevite Olimpije. Foto: Guliverimage

Vidno skrušen je bil tudi Zoran Martić. Ob prihodu na novinarsko konferenco je najprej besede namenil srbskem strokovnjaku. “Najprej bi rad spregovoril o Dejanu Milojeviću, mojem nekdanjemu igralcu. Iskreno sožalje njegovi družini. Žalostna stvar, da tako mlad človek tako prezgodaj zapusti ta svet,” je dejal vidno skrušeni strateg Ljubljančanov, ki je stežka zadrževal solze.

Milojević se je rodil 15. aprila 1977 v Beogradu. V petnajstletni igralski karieri je zastopal barve Beovuka, FMP-ja, Budućnosti, Partizana, Valencie in Galatasaraya. Kariero je končal leta 2009, ko se je vrnil v Beograd k črno-belim. V svoji bogati karieri je bil trikrat zapored izbran za najkoristnejšega igralca jadranske lige. Trikrat je osvojil prvenstvo Srbije in Črne gore, kjer je bil leta 2001 tudi pokalni prvak. Milojević je istega leta v Turčiji kot košarkar Jugoslavije osvojil naslov evropskega prvaka.

Trenersko kariero je začel leta 2012, ko je prevzel Mego. Sledila so uspešna leta pri Beograjčanih, kjer je med drugim vodil tudi slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja in najboljšega košarkarja na svetu Nikolo Jokića, aktualnega NBA prvaka. Leta 2016 je z Mego osvojil srbski pokal. Leta 2021 je bil z Budućnostjo najboljši tako v črnogorski ligi  kot črnogorskem pokalu, kasneje pa se je odpravil novim izzivom naproti: v ligo NBA. Tam je postal pomočnik trenerja Golden Stata Steva Kerra. V San Franciscu je že v svoji prvi sezoni postal prvak lige NBA, Golden State je v finalu s 4:2 v zmagah ugnal Boston.

Foto: AP Photo/Jeff Chiu via Guliver

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!