Oče praznuje abrahama, sam pa pripravljen na nov protibolečinski odmerek

Košarka 14. Jun 202410:24 1 komentar
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Luko Dončića ponoči čaka četrta tekma finala lige NBA, kjer je Dallas v težkem položaju. Boston vodi s 3:0 v zmagah, za naslov potrebuje le še eno. Lahko 25-letnik na dan, ko njegov oče praznuje abrahama, podaljša finalno serijo?

Luka Dončić se na tretji tekmi proti Bostonu ni izkazal. Soigralce je pustil na cedilu predvsem ob koncu tekme, ko je prejel šesto osebno napako, zaradi katere je moral zapustiti parket. V pogovoru z novinarko ESPN Maliko Andrews je priznal napako: “Nisem ravnal pametno v takšni situaciji. Tekma je bila fizična. Bil sem utrujen.” V zadnjih minutah mu ni bilo lahko: “Lažje je biti v igri kot pa na klopi. Tam sem bil bolj nervozen.”

Slovenski reprezentant verjame, da bi Dallas tekmo lahko dobil, če bi ostal na parketu: “Mislim, da bi bilo drugače. A zaupam svojim soigralcem. Verjel sem, da bomo zmagali.” Boston je na koncu slavil s 106:99 in v seriji povedel že s 3:0.

Soigralcem je priznal: “Rekel sem jim, da sem jaz kriv in da si tega ne bi smel privoščiti v finalu lige NBA.”

V finalu je deležen številnih kritik, predvsem zaradi svoje igre v obrambi. “Zagotovo so kritike upravičene. A obramba ni naš največji problem. Trikrat smo dosegli pod 100 točk. Napad je večja težava kot obramba. Boston res igra odlično obrambo. Moramo igrati hitreje,” razmišlja Dončić.

Poškodbe, poškodbe …

Že praktično celotno končnico se sooča s številnimi poškodbami, ki ga omejujejo na parketu. “Nikoli nimam izgovorov. Veliko košarkarjev igra poškodovanih. Jaz sem stoodstoten,” je zatrdil Dončić, pozneje pa priznal, da bo pred četrto tekmo znova potreboval protibolečinsko injekcijo: “Najverjetneje.”

Vse najboljše, Saša Dončić

Luka bo na četrti tekmi še dodatno motiviran. V Dallasu bo želel podaljšati serijo finala na dan (14. junij 2024), ko bo njegov oče Saša Dončić praznoval abrahama.

Oče in sin: Saša in Luka Dončić. Foto: Profimedia
Oče in sin: Saša in Luka Dončić. Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje