V Ljudskem vrtu pripravljeni na novo slovo

Nogomet 14. Jun 20247:00 0 komentarjev
NK Maribor
Foto: Jure Banfi

Prenova kadra NK Maribor se nadaljuje. Klub bo v kratkem tudi uradno zapustil Erico Castro. Nogometaš, ki si ga je v moštvu želel nekdanji trener Damir Krznar, v vijoličastem dresu ni pokazal veliko.

Itsuki Urata, Marko Zalokar, Nemanja Mitrović in Aleks Pihler. To je seznam nogometašev, ki so s koncem minule sezone po iztečenih pogodbah zapustili NK Maribor. Na izhodnih vratih se jim je kmalu pridružil še eksotični mariborski strel v prazno Ishaq Rafiu, v popolnoma enako kategorijo pa bo kmalu zapisano tudi ime Erica Castra.

31-letni napadalec iz Angole je v Ljudski vrt prišel lansko poletje. Takratnemu trenerju Damirju Krznarju je v oči padel, ko je ‘teroriziral’ njegove branilce v evropskih kvalifikacijah in luksemburški Differdange dolgo držal na pragu senzacionalne izločitve štajerskega ponosa. Še dobro, da se je takrat Xhuliano Skuka, tudi on je že preteklost vijolic, spotaknil ob lastno senco in prevaral sodnika, ki je dosodil najstrožjo kazen za Maribor, po kateri je slednji vendarle napredoval v 3. krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Dva kluba, dva gola, a tudi lovorika

Castro se po selitvi v mesto ob Dravi ni najbolj izkazal. Na 13 tekmah je dosegel dva zadetka, novi trener vijolic Ante Šimundža pa ga je poslal na posojo v Rogaško. Ta se niti približno ni izkazala kot zadetek v polno. 6 nastopov, 0 golov in disciplinski problemi so bilanca Castra v Rogaški Slatini.

Tako zelo pogosta ironija slovenskega nogometa pa je poskrbela, da je bil 31-letnik celo edini član Maribora, ki je sezono končal z lovoriko, saj so Slatničani, sicer brez omembe vredne pomoči Angolca, osvojili pokalno lovoriko.

Kakorkoli, Erico Castro z Mariborom ni začel priprav na novo sezono in bo kmalu zapustil Ljudski vrt. Klub je namreč po naših informacijah v zaključni fazi prekinitve pogodbe z napadalcem, ki je bil sicer na vijoličasti dres pogodbeno vezan tudi v prihajajočem tekmovalnem obdobju.

nogomet nk maribor nš mura erico castro
Za Erica Castra prihodnosti v dresu Maribora ni. Foto: Jure Banfi

Kdaj lahko pričakujemo okrepitve?

Dobro vprašanje. V Ljudskem vrtu delajo na tem, da bi Maribor novince pozdravil vsaj do odhoda na priprave v Prekmurje, kamor bo Ante Šimundža svoje varovance odpeljal prihajajoči ponedeljek.

Čeprav se je kot ena od možnih okrepitev vijolic napovedoval irski bočni branilec James Furlong, s selitvijo 21-letnika v štajersko prestolnico očitno ne bo nič. Razlog? Mladenič naj bi kariero želel nadaljevati na Otoku. Vodstvo vijolic se s Kansas Cityjem še vedno pogaja za vrnitev Roberta Volodra, Marko Šuler in sodelavci intenzivno iščejo tudi novega napadalca, kar je trenutno prioriteta brskanja po nogometni tržnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!