Poškodba Čančarja v nepravem času za njegovo prihodnost v ligi NBA

Košarka 19. Okt 202311:46 0 komentarjev
Vlatko Čančar
Foto: profimedia

Nova sezona lige NBA je pred vrati, zaenkrat pa ima od Slovencev v njej zagotovljen nastop le Luka Dončić. Vlatko Čančar se je namreč na pripravah slovenske reprezentance za svetovno prvenstvo težje poškodoval. Izpustil je mundobasket, najverjetneje pa tudi večji del, če ne celo celotno sezono 2023/24. Pa ravno, ko bi lahko dobil veliko priložnost pri aktualnih prvakih.

Denver je v lanski sezoni uspel osvojiti prvi naslov prvaka lige NBA. Na krilih Nikole Jokića in Jamala Murrayja so košarkarji iz Kolorada v finalu s 4:1 v zmagah ugnali Miami.

Vlatko Čančar v končnici lanske sezone ni dobil veliko priložnosti. Nastopil je le na petih tekmah, skupaj pa zbral le deset minut igre. Trener Michael Malone je namreč računal le na osmerico. Poleg udarne prve peterke so priložnost s klopi dobivali le Bruce Brown, Jeff Green in Christian Braun.

Prva dva pa sta po koncu sezone izkoristila status prvakov lige NBA. Dobila sta pogodbi, ki ju nista mogla zavrniti. Brown je podpisal za Indiano, Green za Houston.

Tako se je odprla možnost za Vlatka Čančarja, da zakoraka v rotacijo trenerja Malona in dobi veliko večjo minutažo. A ravno v nepravem trenutku, tako za slovensko reprezentanco kot za Čančarja samega, se je poškodoval. Strgal si je križno vez v levem kolenu.

Denverju bodo na krilnih položajih letos s klopi pomagali Christian Braun, ki vstopa v svojo drugo sezono v najmočnejši ligi na svetu, prav tako Peyton Watson, ob tem pa bo Malone lahko računal še na novince Collina Gillespieja, Juliana Strawtherja in Hunterja Tysona. Za veteransko prezenco bo skrbel Justin Holiday. 

V takšni konkurenci bi Čančar lahko bil izjemno pomemben člen druge peterke Denverja, vprašanje pa je, kako se bo po okrevanju razpletla prihodnost 26-letnika v NBA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!