Zeljković računa na večji obisk Stožic in izboljšano obrambo

Nogomet 19. Okt 202310:49 1 komentar
Zoran Zeljković
Foto: MaHr

Zoran Zeljković je danes "prisegel" kot 20. trener NK Olimpija Ljubljana v desetletnem obdobju, šesti pod predsedovanjem Nemca Adama Deliusa. Pri zmajih so se na koncu vendarle odločili za domač obraz, Ljubljančan bo prvo moštvo vodil že na naslednji tekmi aktualnih prvakov to soboto v Domžalah.

Zeljkovića je ljubljanski klub danes predstavil na novinarski konferenci v Stožicah. Jeziček na tehtnici za prihod je bil, kot sam pravi, igranje v konferenčni ligi.

“V petek se bomo prešteli, imamo najširši kader v Sloveniji. Igralce moram še spoznati, opazil sem pozitivno energijo, kar je najpomembnejše za rezultate. Olimpija ima drugo najslabšo obrambo lige, to je treba popraviti. Še posebej v Evropi bomo morali biti pragmatični, a igrali bomo napadalno,” je druženje z novinarji načel sedaj že nekdanji šef strokovnega štaba Kopra. “Ne moremo si dovoliti, da vsako tekmo prejmemo po dva ali tri gole, naslov prinaša obramba, to je vsaj moja filozofija,” meni Zeljković, ki je na vprašanje o praznih tribunah na tekmah Olimpije, odvrnil: “Dobil sem veliko sporočil spodbude, vsaj moja soseska Fužine bo zdaj pogosteje hodila na tekme (smeh).”
Zoran Zeljković
Foto: MaHr

“Sem Ljubljančan in otrok Olimpije, tako da je bila zato odločitev lažja. Tak klub te ne pokliče vsak dan, sem ponosen, da sem del kluba,” je še povedal Zeljković.

“Zna delati z mladimi igralci, osvojil je pokal, ima rezultate in je dokazano ime v slovenskem nogometu,” je povedal športni direktor Goran Boromisa, direktor Igor Barišić pa je kasneje dodal, da odškodnina Kopru 150.000 evrov ni točna: “Plačali smo precej manj.”

Prvi trening pod taktirko Zeljkovića so zmaji oddelali že včeraj. S klubom je pogodbo podpisal do konca sezone 2024/25 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje