Raje pomočnik pri prvakih kot glavni trener pri Jordanu

Košarka 19. Jun 202211:23 0 komentarjev
Kenny Atkinson. Foto: Brian Rothmuller Icon Sportswire via Guliverimage

Kenny Atkinson je bil tik pred selitvijo v Charlotte, kjer bi sedel na klop sršenov, a 55-letnik si je zdaj premislil. Raje bo ostal pri Golden Statu, s katerim se je ta teden veselil naslova prvakov lige NBA.

Pred tednom dni so v ZDA zaokrožile govorice, da je Kenny Atkinson že dogovorjen da postane nov trener ekipe Charlotte Hornets. Podpisal naj bi štiriletno pogodbo. NBA javnost je z navdušenjem sprejela idejo o Atkinsonu in mladi ekipi sršenov, ki bi jo lahko 55-letnik povzpel na višji nivo, tako kot je storil z Brooklynom v sezoni 2018/19.

A zdaj si je nekdanji glavni trener Brooklyna premislil. Raje bo ostal pomočnik trenerja Steva Kerra pri aktualnih prvakih iz San Francisca. Atkinson je za to navedel družinske razloge. Špekulira pa se tudi o možnosti, da Atkinson prevzame vajeti pri bojevnikih, ko se Kerr (ki ima že kronične težave z bolečinami v hrbtu) poslovi od franšize, s katero je osvojil že štiri šampionske prstane.

Lastnika Hornetsov Michaela Jordana zdaj znova čaka iskanje naslednika Jamesa Borrega, ki se je moral posloviti po koncu sezone, ko Lamelo Ball in soigralci znova niso uspeli prebiti pragu NBA končnice.

Glavna kandidata za prevzem Charlotta sta tako Mike D’Antoni in Terry Stotts.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!