Ustanovitelj Nika po NBA franšizo

Košarka 3. Jun 202210:59 0 komentarjev
Phil Knight. Foto: guliverimage

Ustanovitelj športne znamke Nike Phil Knight se resno zanima za nakup NBA franšize Portland Trail Blazers. Ponudbo naj bi že poslal.

Ustanovitelj Nika se je združil z Alanom Smoliniskym, solastnikom MLB franšize Los Angeles Dodgers. Ponudbo sta že poslala, a franšiza naj še ne bi bila naprodaj. Prva, v vrednosti 2 milijarde ameriških dolarjev, je bila namreč zavrnjena. Akterja kljub temu naj ne bi popuščala pri želji po nakupu franšize.

Knight, rojen v Portlandu, si prizadeva za to, da bi franšiza ostala v mestu v zvezdni državi Oregon. V preteklosti so se namreč pojavljale tudi govorice o premiku Trail Blazersov.

Portland je sicer trenutno v lasti Jody Allen in sklada Paula G. Allena.

Franšiza je svoje najboljše čase doživljala v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 1977 je osvojila svoj edini naslov prvaka, takrat je bil prvi zvezdnik ekipe Bill Walton. Tudi v začetku devetdesetih let se je dvakrat uvrstila v veliki finale, obakrat pa je bila zadnja stopnička previsoka.

V letošnji sezoni se ekipi ni uspelo uvrstiti v končnico. Novi lastniki vseeno vlivajo precej upanja za prihodnost, tudi z Damianom Lillardom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!