Ljubljanski znanec od videoanaltika do milijonarja

Košarka 10. Jan 202410:06 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Erik Spoelstra bo tudi v prihodnje vodil Miami Heat. Košarkarski trener je z NBA franšizo podpisal kar osemletni dogovor vreden 120 milijonov dolarjev.

Spoelstra se je uveljavil kot eden najbolj cenjenih in uspešnih košarkarskih trenerjev, kar nenazadnje odraža tudi nova več kot 100 milijonov evrov vredna pogodba. Miami tako ostaja edina ekipa, ki jo je 53-letnik vodil v ligi NBA, z njo pa je od leta 2008 osvojil dva naslova prvaka, še šestkrat pa jo popeljal v veliki finale.

Kot poroča ESPN, se z daljšim stažem v enem klubu v severnoameriški košarkarski ligi lahko pohvali le trener San Antonio Spurs Gregg Popovich, ki z 19 milijoni dolarji na sezono ostaja najbolje plačani trener v NBA,

Spoelstra je kariero pri Heat začel leta 1995 kot videoanalitik pod vodstvom slovitega Pata Rileyja, pozneje postal njegov pomočnik, po Rileyjevem odstopu leta 2008 pa ga nasledil na klopi floridske franšize. Doslej je z Miamijem nanizal 725 zmag, od tega 109 v končnici, s čimer se med še aktivnimi trenerji uvršča na drugo mesto za že omenjenim strategom San Antonia.

Javna skrivnost je sicer, da naj bi Spoelstri v prihodnosti pri Miamiju pomagal tudi Goran Dragić, ki je s 53-letnikom tudi po odhodu iz kluba ostal v zelo dobrih odnosih, saj ga je Spoelstra že večkrat obiskal v Ljubljani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!