Luka kmalu z dirkalniki na nogah (FOTO)

Košarka 17. Apr 20247:00 0 komentarjev
Luka Dončić
Luka Dončić Foto: Profimedia

Jordan bo julija izdal že tretji košarkarski čevelj iz osebne linije Luke Dončića, imenovan Jordan Luka 3. Znan je točen datum izida in tudi cena, ki jo bo za par zahtevalo ameriško podjetje. Glavni navdih pri razvoju so črpali iz Dončićeve ljubezni do hitrih avtomobilov.

Kapetan slovenske reprezentance Luka Dončić je član Jordana od leta 2019. Od takrat je izdal že dva različna modela lastne linije košarkarskih copatov, Luka 1 in Luka 2, s čimer je postal sploh prvi neameriški obraz podjetja Jordan.

O tem, za kako elitno družbo gre, dovolj zgovorno priča podatek, da je pred njim svojo linijo obutve pod okriljem te prestižne znamke izdalo le še sedem košarkarjev. Kot deveti je nato za Dončićem to postal še zvezdnik Bostona Jayson Tatum.

Slovenski košarkarski as in zvezdnik Dallas Mavericks je lani avgusta, ko se je s slovensko reprezentanco mudil na Okinavi na svetovnem prvenstvu, sodelovanje z ameriškim podjetjem podaljšal do leta 2029. Številke nove petletne pogodbe niso znane, se je pa ob podpisu prve v enaki dolžini špekuliralo, da je “težka” 15 milijonov dolarjev na sezono.

Čevlji Jordan Luka 3 bodo izšli 5. julija letos, torej v času, ko se bo Slovenija v Pireju borila za olimpijsko vozovnico. Za njih bo treba odšteti 130 evrov, kolikor je tudi cena obutve Luka 2.

Inspiracija njegov značilen met in hitri avtomobili

Obutev Jordan Luka 2 je eno od inspiracij iskala tudi v Sloveniji, saj je mogoče kupiti barvno kombinacijo blejskega jezera. Model Luka 3 je poskus, da bi še okrepili eno Dončićevih največjih orožij, to je njegov značilen met, ki je za nasprotne obrambe neubranljiv. T. i. step back, kot mu pravijo Američani, ko košarkar na koš vrže po koraku stran od obroča.

“Dončićev tretji čevelj je prilagojen ustvarjanju največjega razmika od branilcev, hkrati pa zagotavlja ravnotežje ob hitrem zaustavljanju,” so ob novici glede izida nove obutve zapisali pri Jordanu.

Glavni navdih za čevlje Luka 3 so črpali iz Dončićeve ljubezni do športnih avtomobilov. Zato je obutev zasnovana tako, da obvladuje hitrost brez ogrožanja nadzora. Jordan je predstavil dve barvni kombinaciji, polnočni dirkač in fotofiniš.

Jordan Luka 3 Jordan Luka 3
Fotofiniš. Foto: Jordan
Jordan Luka 3 Jordan Luka 3
Fotofiniš. Foto: Jordan
Jordan Luka 3 Jordan Luka 3
Fotofiniš. Foto: Jordan
Jordan Luka 3 Jordan Luka 3
Polnočni dirkač. Foto: Jordan
Jordan Luka 3 Jordan Luka 3
Polnočni dirkač. Foto: Jordan
Jordan Luka 3 Jordan Luka 3
Polnočni dirkač. Foto: Jordan

“Lastnosti elitnega avtomobila – motor za pogon, podvozje za nadzor in okretnost – je, če jih prevedemo v igro Luke Dončića, v kateri uporablja hitrost in nadzor v svojo korist, skoraj nemogoče zaustaviti. Del dizajna čevlja se zgleduje tudi po pnevmatiki ob zaviranju in pospeševanju pri največjih hitrostih,” so dodali pri Jordanu.

Dončić bo v nedeljo začel nastope v končnici, kjer bodo tekmeci Dallasa v prvem krogu košarkarji LA Clippers.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!