Kozamernik previsoka ovira za Možiča (VIDEO)

Odbojka 4. Jan 202417:30 0 komentarjev

Jan Kozamernik se je s Trentinom brez težav uvrstil v polfinale italijanskega pokala. Na poti med štiri najboljše je s soigralci razbil Verono Roka Možiča.

Trentino je v prvem nizu ponižal goste iz Verone. Pustil jih je na 14. točki. Veliko bolje ni bilo niti v drugem, ki ga je italijanski prvak dobil s 25:19, nekoliko več odbojke smo spremljali le v tretjem nizu, ko je Verona priplezala vse do 25:23, a kaj več kot majhen popravek bledega vtisa Verončanom v Trentu ni uspel.

Jan Kozamernik je za zmagovalce odigral celotno tekmo in ponovno pokazal, da je nepogrešljivi člen italijanskih prvakov. Slovenski bloker se je izkazal z osmimi točkami. Tri je dosegel v napadu (3/6), eno z neubranljivim servisom in kar štiri z bloki. V tem elementu z naskokom največ na tekmi.

Trentino je odločilno ustavil kapetana Verona Roka Možiča, ki je na koncu zbral pet točk. V 17 napadih je dosegel le tri, v svojo statistično zbirko pa je dodal še as in blok. Možič se je bolj kot v napadu izkazal na sprejemu, kjer ni naredil napadu, kar 50-odstokov od 16 žog je sprejel idealno.

Rok Možič
Foto: Profimedia

Mujanović ni dobil priložnosti

Poleg Trentina so si polfinalni nastop zagotovili še Milančani, ki so po drami izločili branilko naslov Piacenzo (3:2), Monza pa je bila s 3:1 boljša od Lube Civitanove in le pokazala, da bo v tej sezoni brez skrivalnic napadala prva štiri mesta. To je slaba novica za mladega Nika Mujanovića, ki je podvig Monze spremljal skupaj z ostalimi rezervnimi igralci.

Za zadnjo polfinalno vstopnico se bosta udarila Perugia in Modena. Se bo Kozamerniku in Mujanoviću med štirimi najboljšimi pridružil še Gregor Ropret?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!