Kidd o Dončiću: Ne bom mu prepovedal metati na koš

Košarka 22. Jul. 20218:16 > 8:19
Delite:
Jason Kidd
Jason Kidd se je iz Los Angelesa preselil v Dallas. Foto: Guliverimage.

V oddaji na ESPN je gostoval novi trener Dallas Mavericks Jason Kidd in spregovoril o svojih nalogah, ki jih bo imel v navezavi do Luke Dončića. V Maverickse je prišel pomagati Luki, da bi dosegel še višji nivo, je poudaril nekdaj odlični organizator igre, ki je desetkrat zaigral tudi na tekmi vseh zvezd.

Jason Kidd je prišel v ekipo in me gnal naprej. Ni mi dovolil metati z razdalje, a mi je omogočil, da sem razvil druge segmente igre,” je po osvojitvi naslova lige NBA, s pokalom za naslov v eni roki in lovoriko za najkoristnejšega igralca finala v drugi, razlagal Giannis Antetokounmpo. Velik del zaslug za razvoj izjemnega Grka nigerijskih korenin pripisujejo prav njemu.

“A Luka je precej drugačen igralec, zelo talentiran, kako misliš, da mu boš lahko pomagal priti še na višji nivo?” je Kidda v oddaji The Jump na ESPN spraševal Richard Jefferson, leta 2016 prvak lige NBA s Clevelandom.

“Luka je drugačen igralec. Star je komaj 22 let in je v karieri dosegel že neverjetne stvari. Ne bom mu rekel, da ne sme metati na koš, seveda bo to lahko počel. Moja naloga je, da mu stvari še olajšam,” je razlagal Kidd, ki je prav tako že osvojil šampionski prstan in to z Dallasom leta 2011.

“Pomagal mu bom razumeti igro znotraj igre. Kako vključiti druge igralce, kako postati boljši vodja. Že pri 22 letih je vodja, a mu bom pomagal še naprej razvijati vodstvene sposobnosti. Pomagal mu bom pri vseh segmentih igre, da mu tako olajšam delo. To smo počeli z Giannisom v Milwaukeeju,” je nadaljeval 48-letni Kidd.

Luka Dončić, foto: Keith Birmingham.

“Kot sem rekel, ne bom mu prepovedal metati na koš, kot sem tebi in Giannisu (smeh, op. a.), a sem vama le želel pomagati, poznal sem vajine prednosti. Dejal sem ti prodiraj, izsiljuj proste mete in mislim, da si posledično zaslužil veliko denarja,” se je z Jeffersonom še pošalil Kidd.

Iskanje Porzingisa iz New Yorka

Debata je tekla tudi o Kristapsu Porzingisu oziroma o kemiji med visokim Latvijcem in slovenskim superzvezdnikom. “Če pogledamo njune karakteristike sta oba odlična strelca, Kristaps lahko razširi igro, zadene skoraj s sredine igrišča. Rad bi ga vrnil na nivo, ki ga je kazal v New Yorku, da si bo upal v prodor, zadeval s polrazdalje, odigral tudi s hrbtom proti obroču in igral agresivno. Znova se mora na parketu zabavati,” je o Porzingisu dejal Kidd.

Kidd je še poudaril, da je veliko poletje pred novim športnim direktorjem Nicom Harrisonom, katerega naloga je, da v Dallasu sestavi šampionsko ekipo. Že kmalu bo imel polne roke dela, 29. julija je na sporedu draft, z avgustom pa se začne podpisovanje prostih košarkarjev.

Komentari

Vaš komentar