Nekdanji košarkar Olimpije v srbsko-hrvaškem škandalu

Košarka 10. Avg 202211:14 > 11:40 0 komentarjev
Sava Lešić. Foto: Aleš Fevžer

Srbski in hrvaški mediji poročajo o incidentu, v katerega je bil v okolici Knina vpleten nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije Sava Lešić.

Kaj se je v ponedeljek zvečer resnično dogajalo v okolici Knina, ostaja nejasno. Policijska preiskava je še v teku. A nesporno dejstvo je, da je bil v dva povezana incidenta vpleten tudi 34-letni košarkar Borca iz Čačka Sava Lešić. Interpretacije dogodkov pa se močno razlikujejo. Odvisno od zornega kota. Hrvaškega ali srbskega.

Iz policijskega poročila je razvidno, da je v ponedeljek ob 19.40 na odseku ceste Šibenik-Knin po prehitevanju in ustavljanju prišlo do verbalnega in tudi lažjega fizičnega spora med potniki dveh osebnih vozil. V prvem vozilu sta bili hrvaški sestri (ena mladoletna), v drugem Lešić s soprogo. Eno uro pozneje sta se oče in brat omenjenih deklet odpravila v bližnji kraj Ramljane, kjer sta poiskala Lešića. Prišlo je do pretepa s trdimi predmeti, v katerega je bil vpleten tudi brat srbskega košarkarja Dragan. Eden od Hrvatov je bil huje poškodovan.

Hrvaški mediji so poročali o incidentu, ki je temeljil tudi na nacionalni osnovi. Jutarnji list se naslanja na vire, ki trdijo, da je Lešićeva žena prva napadla Hrvatici, nato pa naj bi eden od Lešićev Hrvata udaril s kladivom.

Srbski mediji po drugi strani poročajo o tem, kako sta Hrvata ob prihodu na dvorišče hiše, v kateri so bili nastanjeni Lešići, napadla enega košarkarjevega brata, ob tem pa spominjala tudi vojno leta 1995. Izjavo je za srbski Sportal podal tudi Sava Lešić, ki trdi, da sta se z bratom le branila, dodaja pa, da je incident tudi sam prijavil policiji.

Sava Lešić, sicer rojen v Kninu, je v pretekli sezoni nosil dres Borca iz Čačka. Igral je tudi za številne znane klube, med drugim Partizan, Crveno zvezdo, Mego, Himki … V sezoni 2015/16 je bil tudi član ljubljanske Olimpije.