Dvoboj Švedska – Slovenija: Kje si ga lahko ogledam?

Košarka 3. Jul 202215:00 > 15:28 13 komentarjev
slovenska košarkarska reprezentanca
Foto: Aleš Fevžer

Zaključuje se prvi del kvalifikacij za košarkarsko svetovno prvenstvo, ki ga leta 2023 skupaj gostijo Filipini, Japonska in Indonezija. Slovensko reprezentanco v skupini C čaka le še tekma zadnjega, šestega kroga, ko bodo varovanci Aleksandra Sekuliča v nedeljo gostovali na Švedskem. Kdaj in kje si boste lahko ogledali obračun iz Stockholma?

Slovenijo je zajela poletna košarkarska evforija. S senzacionalno prekinitvijo reprezentančnega pokoja jo je prvi sprožil Goran Dragić. Zlati kapetan z EuroBasketa 2017, ko je bil z naskokom najboljši posameznik turnirja in tako prispeval odločilen delež v verjetno največjem uspehu v zgodovini slovenskega športa.

Novica za spremljanje v živo, obogatena tudi z video vsebino:

Po slabih petih letih se je “Gogi” pustil prepričati, da si še za eno akcijo obleče dres z državnim grbom in pred domačimi navijači dokazal, da je klub košarkarsko zrelim letom še vedno igralec najvišjega kova. Slovenija je v spektaklu v razprodanih Stožicah poteptala Hrvaško s 97:69.

Prav tako je po lanskem fantastičnem poletju v reprezentanci znova tudi Luka Dončić, ki je bil že tretjo sezono zapored uradno potrjen kot eden petih najboljših igralcev v ligi NBA. Gravitacija, ki jo premore superzvezdnik Dallas Mavericks, je nekaj, kar Slovenija še ni doživela. Povsod, kjer se pojavi, povzroči norijo. Tako je bilo tudi v četrtek v Stožicah, ko sta mu le dva skoka zmanjkala do trojnega dvojčka.

Oba velikana slovenske košarke bosta glavni orožji tudi na Švedskem, kjer se bo sklenil prvi del kvalifikacij za SP 2023. Zmaga šteje dvojno, saj se točke prenesejo v drugi del, ki se bo začel že avgusta. Slovenija je že uvrščena naprej, kjer se nato s skupino C združi skupina D, iz katere bodo najverjetneje napredovali Nemčija, Poljska in Izrael. Na svetovno prvenstvo nato potujejo najboljše tri reprezentance.

Slovenska izbrana vrsta bo v švedski prestolnici velik favorit. Foto: Aleš Fevžer

Slovenija v kvalifikacijah za SP 2023:

Nedelja, 3. julija, ob 17.00: Švedska – Slovenija (studio se začne že ob 16.30)

Kje si lahko v živo pogledam tekmo Slovenije?

Program: Sportklub 1
Shema: Telemach – na 201. mestu v programski shemi

Fibine kvalifikacije za SP 2023 so ekskluzivno na programih Sportkluba in z njimi tudi tekme slovenske izbrane vrste.

Tekmo 6. kroga prvega dela kvalifikacij med Švedsko in Slovenije si boste lahko v nedeljo v živo pogledali na programu Sportklub 1. Uvod v dvoboj se začne že ob 16.30, tekma ob 17.00. Kot strokovni komentator bo ob Mihi Penku gost nekdanji košarkar Marko Maravič.

Kje si lahko pogledam vrhunce tekme?

Tekmo bomo znova v živo pospremili tudi na Sportklubovi spletni strani, kjer bomo vsebino obogatili z video vsebinami, tudi obširnejšimi vrhunci vsega dogajanja. Prav tako si boste lahko po dvoboju prebrali in ogledali odzive vseh glavnih akterjev.

Posamezne utrinke bomo delili tudi na naših družbenih omrežjih – Facebook, Twitter in Instagram.

Vse novice iz slovenske reprezentance:

Tobey začutil energijo in ljubezen slovenskih navijačev

Košarkarska poezija ima slovenski pečat

Besede zlatega kapetana, ob katerih je znova vzklilo upanje

Podžgani Luka Dončić v slogu Michaela Jordana

Veličastno zmago Slovenije pospremili tudi v Dallasu

Kako se je Goran Dragić poslovil od slovenskega občinstva?

VIDEO: Slovenci v Ljubljani poteptali Hrvate

Navijači v Stožicah: To je bila tekma, ki se je bomo vedno spominjali

Navijaška cona v Športni hiši dihala s slovenskimi košarkarji