Slovenci pred Poljsko veseljačili do jutra? KZS odgovarja

Eurobasket 2022 20. Sep 202211:42 14 komentarjev
Foto: FIBA

Razočaranje po četrtfinalnem porazu proti Poljski še vedno odmeva v slovenski (in balkanski) športni javnosti. Zakaj so eni izmed glavnih favoritov prvenstva pokleknili proti realno slabšemu tekmecu, zdaj pojasnjujejo pri košarkarskem spletnem portalu iz Bosne in Hercegvoine bhbasket.ba.

Na spletni strani bosanskega portala bhbasket.ba so zapisali, da je bilo za slabo predstavo na četrtfinalni tekmi proti Poljski, ki jo je na koncu četrtouvrščena ekipa EuroBasketa dobila z 90:87, krivo pijančevanje slovenskih košarkarjev v noči pred tekmo.

V zapisu, ki se sklicuje na njihove vire iz Berlina, povzemajo pa ga številni mediji po celotnem Balkanu, naj bi se slovenski reprezentanti prejšnjo sredo družili vse do pete ure zjutraj, prisoten pa je bil tudi alkohol.

“Utrujeni od pijače so se na parketu znašli proti močno motivirani in strelsko razpoloženi Poljski. Bili so kot bosi na trnju. Svojo nemoč so nato izkazovali s prepiranjem s sodniki, po koncu tekme pa se je vodja moštva Luka Dončić na novinarski konferenci posipal s pepelom. Očitno ne brez razloga, saj je vedel, kaj so s soigralci počeli le 15 ur pred izjemno pomembnim dvobojem. Svoje početje so uspešno pospravili pod preprogo, v slovenski javnosti pa je ostal zelo grenak priokus. Zdaj ljudje vsaj vejo, zakaj,” so še zapisali pri bhbasket.ba.

Za odziv in pojasnilo o resničnosti hudih obtožb iz Bosne in Hercegovine smo se obrnili na Košarkarsko zvezo Slovenije. V kratkem odgovoru so zapisali le: “S takšnimi neresničnimi in škodoželjnimi obtožbami se na Košarkarski zvezi Slovenije ne ukvarjamo in jih niti ne komentiramo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje