Odločitev je padla, zlati kapetan se vrača v reprezentanco!

Košarka 5. Avg 202216:08 > 16:32 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Dobili smo odgovor na slovensko športno vprašanje poletja. Dvomov ni več, Goran Dragić se vrača v slovensko izbrano vrsto in bo skupaj z Luko Dončićem ter soigralci branil naslov evropskih prvakov iz leta 2017. Koseški zmaj je svojo odločitev danes sporočil na družbenih omrežjih.

“Nazaj sem,” je kratko in jasno težko pričakovano odločitev slovenski športni javnosti sporočil koseški zmaj Goran Dragić, ki bo tako na letošnjem Eurobasketu znova vihtel dirigentsko palico slovenske košarkarske izbrane vrste. Da bo sprejel takšno odločitev, se je sicer namigovalo že nekaj časa, zadnji signali so sporočali, da bo padla do konca tega tedna. In res – zdaj ni nobenega dvoma več, 36-letnik bo z reprezentanco odpotoval na zbor najboljših reprezentanc Evrope, kjer bodo Slovenci branili naslov iz leta 2017.

Glede na to, da je ob svoji objavi kot lokacijo Dragić označil Areno Zlatorog v Celju, je verjetno dokončno odločitev sprejel in jo tudi sporočil soigralcem na včerajšnji prijateljski tekmi slovenske izbrane vrste z Nizozemci, ki so jo pomlajeni Slovenci dobili s 83:76. Tekmo si je sicer zlati kapetan ogledal v družbi reprezentančnega soigralca Mika Tobeyja. 

Preverite razpored tekem slovenske reprezentance. Slovenijo jutri v Celju čaka še pripravljalna tekma proti Črni gori (20.15, SK 1). V neposrednem prenosu si jo boste lahko ogledali na SK. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Slovenski selektor Aleksander Sekulić bo imel tako na voljo zares močno zasedbo, ki upravičeno velja za enega izmed glavnih favoritov turnirja. Spomnimo, FIBA je v tem tednu objavila tudi kakovostno lestvico evropskih reprezentanc, na kateri je Slovenija na prvem mestu. V skupinskem delu Eurobasketa, ki bo odigran v nemškem Kölnu, bodo imeli Luka Dončić, Goran Dragić, Vlatko Čančar in ostali reprezentanti zagotovo tudi močno podporo slovenskih navijačev.

Dragićevo odločitev je uradno potrdila tudi Košarkarska zveza Slovenije.

Kaj čaka slovensko reprezentanco?

V okviru priprav na EuroBasket čaka Sekulićevo četo še pet pripravljalnih tekem.

Sobota, 6. avgust, 20.15 – Celje

Slovenija – Črna gora

Petek, 12. avgust – Carigrad

19.30, Turčija – Slovenija

Sobota, 13. avgust – Carigrad

19.00, Slovenija – Ukrajina

Sreda, 17. avgust, 20.15 – Ljubljana

Telemachov spektakel: Slovenija – Srbija

Sobota, 20. avgust, 20.15 – Celje

Slovenija – Hrvaška

Pred začetkom EuroBasketa bo na sporedu tudi nadaljevanje kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2023. Slovenijo čakata dve tekmi, ena v gosteh in druga doma.

Četrtek, 25. avgust

Slovenija – Estonija

Nedelja, 28. avgust

Nemčija – Slovenija

EuroBasket 2022: slovenske tekme v skupinskem delu

Četrtek, 1. september, 17.15

Slovenija – Litva

Sobota, 3. september

20.30, Madžarska – Slovenija

Nedelja, 4. september

17.45, Slovenija – BiH

Torek, 6. september

20.30, Nemčija – Slovenija

Sreda, 7. september

17.15, Francija – Slovenija