Poigravanje Jokića z “vročim” New Yorkom

Nikola Jokić
AP Photo/David Zalubowski

Po noči, v kateri sta se med seboj znova pomerila Luka Dončić in Goran Dragić, je sinoči slovenske barve v Ligi NBA zastopal Vlatko Čančar, ki se je z Denverjem veselil zmage proti New Yorku s 113:97. Nikola Jokić je trenutno najbolj "vroči" ekipi v ligi nasul 32 točk.

Nikola Jokić je še enkrat več potrdil, zakaj je prvi favorit za naziv najkoristnejšega igralca rednega dela. Srbski center je na parketu prebil vsega 29 minut, saj mu je trener zaradi visoke prednosti namenil dodaten čas za počitek. Jokić je v tem času dosegel 32 točk in 12 skokov, samo v prvi četrtini je New Yorku nasul 24 točk. Domači so po devetih minutah vodili s 26:6 in prednosti do konca niso več izpustili iz rok. Za kratkohlačnike je bil to šele drugi poraz na zadnjih 14 tekmah. Ob visoki zmagi je priložnost dobil tudi Vlatko Čančar, ki je v petih minutah dosegel dve točki in tri skoke.

Nuggetsi na Zahodu zaostajajo samo za Phoenixom in Utahom, ki sta zamenjala mesti na vrhu. Atalanta je bila s 135:103 boljša od Phoenixa, kar je izkoristil Utah, ki je bil doma s 126:94 boljši od San Antonia. Na Vzhodu je Boston po zaslugi zmage proti Orlandu s 132:96izven šesterice, ki se neposredno uvrsti v končnico, izrinil Miami Gorana Dragića.