Randolph: Seveda bom rekel, da je bila naša ekipa boljša

Košarka 18. Avg 202219:00 > 19. Avg 2022 8:13
Delite:
Anthony Randolph
Foto: Aleš Fevžer

"Slovenci ste znova sestavili sijajno reprezentanco," navdušenja nad prikazano predstavo slovenske košarkarske vrste proti Srbiji sinoči ni skrival njen nekdanji član Anthony Randolph. Igralec Real Madrida si je prijateljski dvoboj v Stožicah ogledal v živo in znova podoživel finalni obračun z Eurobasketa 2017, čeravno tokrat z roba igrišča.

Ne le odbojkarji slovenske reprezentance in teniški as Novak Đoković gost sredinega košarkarskega spektakla v Stožicah je bil tudi nekdanji slovenski reprezentant in član zlate izbrane vrste, ki je pred petimi leti v Carigradu osvojila evropski naslov, Anthony Randolph.

Američan, ki se je leta 2017 slovenski košarkarski reprezentanci priključil tik pred pripravami za evropsko prvenstvo in v Sloveniji pustil neizbrisen pečat, je lahko v Ljubljani znova podoživel reprizo finala proti Srbiji z zadnjega Eurobasketa, čeravno tokrat z roba igrišča.

“Bilo je neverjetno in zelo nostalgično. Poleg tega je z mano prispela tudi moja družina, zaradi česar je bilo vse skupaj še toliko bolj posebno. Tekma je obudila kar nekaj lepih spominov, a tako je vsakič, ko se vrnem v Slovenijo. Tu sem ustvaril nekaj neverjetnih spominov,” je po tekmi, ki jo je slovenska vrsta po podaljšku dobila z 97:92, razkril Randolph, ko smo ga novinarji pocukali za rokav.

Priljubljeni “Tonček” sicer že dalj časa ni več član zasedbe aktualnih evropskih prvakov, a tudi če bi ji sinoči želel priskočiti na pomoč to zaradi poškodbe ne bi bilo mogoče. Za 33-letnikom je namreč izredno zahtevno obdobje. Potem ko se je decembra po več kot letu dni vrnil na parket, ga je junija znova doletela smola. Na prvi tekmi finala španskega prvenstva proti Barceloni si je poškodoval prednjo križno vez v levem kolenu, po kateri še vedno okreva.

Anthony Randolph; foto: AgenciaLOF via Guliver

“Rehabilitacija poškodbe poteka hitreje od pričakovanj in vem, da se bom vrnil še boljši,” ostaja optimističen Randolph, ki je v rojaku Miku Tobeyju dobil izvrstnega naslednika v slovenski reprezentanci.

“Poznam ga bežno. Dolga leta sem igral proti njemu. Je odličen košarkar, ki se je odlično vklopil v reprezentanco. Mislim, da je moj dostojen naslednik, čeprav bo morda treba še malo počakati. Bomo videli,” je dejal član Reala Madrida, preden se je ozrl proti prihajajočem septembrskem evropskem prvenstvu, na katerem bodo Slovenci branili naziv najboljših na stari celini.

Anthony Randolph

“Vedno smo dejali, da igramo za to, da osvojimo zlato. Slovenija igra fantastično in nedvomno jo bo težko premagati,” je pripomnil Randolph in za konec potegnil vzporednice z zdajšnje zasedbo in tisto izpred petih letih.

“Seveda bom rekel, da je bila ekipa iz leta 2017 malenkostno boljša. Že zaradi tega, kar nam je uspelo doseči. To je bil trenutek v zgodovini, ki ga bo verjetno zelo težko ponoviti. A Slovenci ste znova sestavili sijajno reprezentanco in mislim, da je lahko podobno uspešna, če ne celo še bolj,” je z nasmeškom na obrazu dejal sicer simpatični, a redkobesedni košarkar.

Komentari

Vaš komentar