Trifunović na obisk k Dončiću in Dragiću

Reprezentance 7. Mar 201910:20 > 10:26
KZS

Selektor Radovan Trifunović ter reprezentančni direktor Matej Likar se odpravljata na desetdnevni delovni obisk v Združene države Amerike. Sestala se bosta z Luko Dončićem in trenerskim štabom ter vodstvom Dallasa, Goranom Dragićem in njegovimi trenerji, obiskala pa bosta tudi Igorja Kokoškova.

Rado Trifunović in Matej Likar bosta Luko Dončića v Dallasu spremljala na teksaških derbijih proti Houstonu in San Antoniu, Gorana Dragića in Miami na obračunu z Milweaukeejem in Charlottom, Phoenix Igorja Kokoškova pa bo na dan njunega obiska gostil Utah.

Radovan Trifunović, selektor moške članske reprezentance: ”Za nami je naporno obdobje kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V teh dneh s strokovnim štabom že pripravljamo temeljite analize, hkrati pa imamo skupaj z vodstvom zveze pogled že usmerjen v prihodnost. Poleg kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021, ki se bodo začele novembra, imamo v mislih tudi morebitne kvalifikacije za olimpijske igre. Upamo, da nam bo FIBA namenila posebno povabilo na enega izmed kvalifikacijskih turnirjev. V kolikor vabilo prejmemo verjamem, da se bomo na tem turnirju predstavili v najmočnejši zasedbi. Že med delovnim obiskom v Španiji sva z direktorjem reprezentance Matejem Likarjem spoznala, da igralcem osebni stik in odkrita izmenjava mnenj veliko pomeni. Tako smo se odločili, da v teh dneh odpotujeva še v Združene države Amerike. Za uvod se bova v Dallasu sestala z Luko Dončićem ter njegovimi trenerji in nadrejenimi, ter se pogovorili o morebitnem reprezentančnem poletju prihodnje leto. Prav tako pa se veseliva srečanja z Goranom Dragićem, ki je v preteklosti naredil zelo veliko za našo reprezentančno košarko in je bil na zadnjem evropskem prvenstvu pravi vodja reprezentance.”

vir: kzs.si