Madžarke še drugič v dveh dneh razbile Slovenke

Košarka 17. Maj 202320:01 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je izgubila tudi drugo prijateljsko tekmo proti Madžarski v okviru priprav za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 15. in 25. junijem v Ljubljani. Po torkovem porazu v Celju s 64:87 je danes v Slovenskih Konjicah klonila z 62:94.

Vzhodne sosede so bile tudi na drugem dvoboju za razred boljše od varovank grškega strokovnjaka na slovenski klopi Georgiosa Dikaiulakosa. V slovenski izbrani vrsti je bila najbolj učinkovita Teja Oblak, ki je v 25 minutah dosegla 26 točk. Lea Debeljak je prispevala 11, Eva Lisec pa devet točk.

Virag Kiss je za Madžarke dosegla 19 točk.

Slovenija bo v pripravah na EP odigrala devet tekem, dve sta bili že za zaprtimi vrati, vse pa bodo v domačih dvoranah; 23. in 24. maja se bo v Podčetrtku ter Mengšu srečala s Hrvaško, nato jo v Mariboru čaka Poljska, na koncu pa se bo predstavila še v Ljubljani ter Kranju proti Črni gori.

“V tem trenutku je težko biti potrpežljiv, saj si želimo, da bi čim hitreje začele igrati dobro košarko in se začutiti na igrišču. Na današnji tekmi v Slovenskih Konjicah nismo odpravili naših napak iz včerajšnje tekme v Celju,” je uvodoma dejala Tina Jakovina.

“Moramo dvigniti glave in verjeti v naše sposobnosti, iz teh dveh porazov ne smemo delati drame. Še naprej moramo delati po našem programu in stremeti k uresničitvi skupnega cilja. Do začetka evropskega prvenstva je še slab mesec, v tem času lahko popravimo našo igro. Ostati moramo osredotočene nase in se ne ukvarjati z drugimi,” je še dodala 182 cm visoka igralka beograjske Crvene zvezde.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje