Objava, ki je Niko Barič odnesla iz reprezentance

Košarka 10. Apr 202318:58 15 komentarjev
Nika Barič Damir Grgić
Foto: Aleš Fevžer

Le še dobra dva meseca sta ostala do začetka evropskega prvenstva v košarki za ženske, ki ga bo vključno z odločilnimi tekmami od 15. do 25. junija poleg Izraela gostila tudi Slovenija. A na njem se bodo morale slovenske reprezentantke znajti brez Nike Barič, ki po odločitvi selektorja Georgiosa Dikaioulakosa ne bo tekmovala v Stožicah. Tu je objava, zaradi katere je Grk Košarkarsko zvezo Slovenije pozval k ukrepanju.

Kot smo že poročali, Nike Barič, kapetanke slovenske košarkarske reprezentance od leta 2017, ne bo na domačem EuroBasketu. Odločitev je Košarkarska zveza Slovenije v sporočilu za javnost pojasnila z naslednjimi besedami. “KZS je v zadnjih dneh opravilo veliko pogovorov na temo neprimernega zapisa, ki ga je na družbenih omrežjih objavila Nika Barič. Gre za incident, ki ga preprosto ne moremo in ne smemo spregledati. Ter še posebej ne dovoliti, da bi takšno početje v slovenski košarki ali celo športu postalo nekaj normalnega in vsakdanjega. Selektor Dikaioulakos ima pri odločitvi, da Baričeva ne bo del slovenske izbrane vrste, popolno podporo Košarkarske zveze Slovenije,” je zapisal njen predsednik Matej Erjavec.

In kaj je 30-letnica, trikratna zmagovalka evrolige (2016, 2018, 2019), objavila, da zanjo v Stožicah ne bo mesta?

Na Facebooku je ob fotografiji nekdanjega selektorja Damirja Grgića zapisala: “Takšne trenerje imamo, ‘znalci’ pa tujce podpisujejo!”

Foto: zajem zaslona

Predvsem to o tujcih je očitno zmotilo tudi trenutnega selektorja Georgiosa Dikaioulakosa. “Deljenje družbe in ekipe z govorjenjem o tujcih in domačih je lahko sila nevarno in nas spominja na neke druge, bolj temne čase zgodovine. Ob tem, da je večina članov naše reprezentance ”tujcev” v nekem drugem okolju, kjer se srčno trudijo svoji ekipi prinesti čim boljši rezultat. In to velja tudi za osebo, ki je napisala ta sramotni komentar. V našem športu ni skrivnost, da je največja vrednost in osnova uspešnega delovanja spoštovanje med vsemi člani ekipe. A če ne spoštuješ svojih soigralk, trenerjev in ostalega štaba reprezentance, kar je bilo na žalost opazno tudi v zadnji reprezentančni akciji, ti hrbet hitro obrnejo tudi navijači,” je v izjavi za KZS dejal Grk in dodal, da reprezentanca ni v lasti nikogar.

Očitno pa sporočilo krovne košarkarske zveze ni pokvarilo dneva Barič. Ta je v Instagram zgodbi objavila fotografijo skupaj z Grgićem in bratom Nejcem Baričem ter zapisala: “Poznate tisti komad Ne može nam niko ništa …?”

Foto: zajem zaslona

Ne glede na ozadje zgodbe je iz vidika slovenskih pričakovanj velika škoda, da ena glavnih zvezdnic reprezentance na vrhuncu – domačem prvenstvu – ne bo nastopila …

Za komentar smo se obrnili tudi na Niko Barič, ki pa je odgovorila, da bo situacijo komentirala kmalu – ob svojem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje