Pereče težave Luke Dončića

Košarka 10. Jun 202413:35 1 komentar
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Luka Dončić lahko ob selitvi iz Bostona v Dallas obkroži tri ključne težave: rezultatski zaostanek, zdravstvene tegobe in manjkajoči prispevek soigralcev.

Posnetki iz Bostona, ki so nastali le malo pred drugo tekmo finala lige NBA, so za  navijače Dallasa in slovenske reprezentance skrb vzbujajoči. Luka Dončić namreč na ogrevanje ni prispel le z ledenimi oblogami okrog kolena, temveč je bil povit tudi v predelu prsnega koša. Njegovo igranje te dni ni samoumevno, čeprav je pričakovano.

Jasno je, da bi bil 25-letni ljubljanski zvezdnik zagotovo deležen kakšnega tedna počitka, če bi se sezona nahajala še v fazi rednega dela. V končnici je prag bolečine drugačen, predvsem pa je v finalu vodilni košarkar franšize odločen še čvrsteje stisniti zobe, ob tem pa je že lep čas deležen posebnih terapij in dodatnega trenažnega programa.

Tudi v noči na ponedeljek je večkrat grdo padel po tleh. Njegovo ime je stalnica na Dallasovem seznamu poškodovanih in posledično igralno vprašljivih košarkarjev. ”Moj nastop je res visel v zraku. Želim igrati. Zato se veliko ukvarjamo z vsemi težavami,” je po zadnjem porazu priznal Luka, trdno odločen zaigrati tudi v nadaljevanju finalne serije, ki se zdaj seli v Teksas.

Kot je trdno odločen storiti vse, kar bo v njegovi moči, da se po velikem finalu in skupno vsaj 107 tekmah v roku enajstih mesecev priključi pripravam slovenske reprezentance. Ta bo pod vodstvom selektorja Aleksandra Sekulića prav danes v Zrečah opravila prvi trening v luči priprav na julijske olimpijske kvalifikacije. Vrata bodo za kapetana kajpak odprta vse do zadnjega trenutka. Njegove misli so zdaj pri finalu lige NBA.

Foto: Profimedia

Soočanje z vsemi bolečinami je za Dončića te dni še bolj obremenjujoče zaradi rezultata. Boston je namreč dobil obe domači tekmi finalne serije in je že na polovici poti do naslova prvaka. Za slovenskega zvezdnika je bila ponedeljkova tekma polna frustracij, saj tudi trojni dvojček s kar 32 točkami, 11 skoki in 11 asistencami ni bil dovolj za prvo zmago v finalu.

V primerjavi s prvo tekmo je lahko v večji meri vključil soigralce, a je bil na strelski ravni osamljen večni konj. Kyrie Irving je kot drugi pol udarnega zvezdniškega dvojca na dveh tekmah skupaj dosegel 28 točk. Skromen je tudi prispevek igralcev s klopi, ki so na obeh tekmah skupaj dosegli 29 točk. Ob izgubljenem skoku in manj asistencah pa v oči bode slab met z razdalje. Tako so, denimo, Derrick Jones, PJ Washington, Kyrie Irving, Maxi Klebber in Josh Green v noči na ponedeljek za 3 točke skupaj metali skrb vzbujajočih 1:16.

Finale lige NBA: spored tekem

Prva tekma: Boston – Dallas 107:89

Druga tekma,  Boston – Dallas 105:98

Tretja tekma, 13. junij ob 2.30 Dallas – Boston

Četrta tekma, 15. junij ob 2.30 Dallas – Boston

Morebitna peta tekma, 18. junij ob 2.30 Boston – Dallas

Morebitna šesta tekma, 21. junij ob 2.30 Dallas – Boston

Morebitna sedma tekma, 24. junij ob 2.00 Boston – Dallas

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje