Slovenski veteranki je načrte prekrižala operacija

Atletika 10. Jun 202414:52 0 komentarjev
Martini Ratej nastop ni uspel. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Veteranka slovenske atletike Martina Ratej je svoje osmo evropsko prvenstvo, na katerem je nastopila, končala v kvalifikacijah. Po nastopu je bila 42-letna državna rekorderka seveda razočarana.

Martina Ratej je v dopoldanskih kvalifikacijah meta kopja za skorajda meter izboljšala svoj najboljši letošnji rezultat (55,52) – kopje je poletelo do 56,34 metra -, a vseeno za več kot za meter zaostala za finalom. Za uvrstitev med najboljših 12 bi moralo njeno kopje pristati pri 57,71 metra.

“Ciljala sem na rezultat 58 metrov, ki bi bil zagotovo dovolj za finale, a ni šlo. Današnja tekma je bila prva zares tekmovalna zame v tej sezoni. Čutila sem, da so se stvari postavile na pravo mesto. Manjka mi tekem. Konec novembra lani sem imela operacijo kolena, zato sem s treningi začela pozneje, kot bi sicer,” je povedala 42-letna veteranka slovenske atletike, ki je pred leti spadala med najboljše metalke kopja na svetu. Leta 2010 je tudi dosegla odličen državni rekord 67,17 metrov.

“Lovim mete, ampak to ni to, česar sem si želela pred operacijo. Zdaj grem v lov na olimpijske igre, ampak najprej moram izboljšati svoje rezultate na prek 58 metrov. Če ne bo tako, potem v Parizu nimam kaj iskati,” je še povedala Ratej, ki je v Rimu na evropskem prvenstvu nastopila še osmič. Kar petkrat se je na njih uvrstila v finale. Nazadnje pred dvema letoma v Münchnu, kjer je zelo prijetno presenetila in bila peta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!