Zdaj gre (skoraj) zares: prvi preizkus za evropske prvake

Košarka 4. Avg 20220:01 > 8:11 0 komentarjev
Edo Murić Foto: Aleš Fevžer

Z večerno pripravljalno tekmo proti Nizozemski v Celju, ki si jo boste ob 20.15 lahko v neposrednem prenosu ogledali na SK3, slovenska košarkarska reprezentanca vstopa v tekmovalni del priprav na EuroBasket.

Po prvem delu priprav v Kranjski Gori in nadaljevanju v Laškem ter Celju bo slovenska košarkarska reprezentanca nocoj prvič stopila pred navijače. V celjski dvorani Zlatorog se bo pomerila z izbrano vrsto Nizozemske, ki bo prav tako med udeleženci EuroBasketa.

Četa selektorja Aleksandra Sekulića bo nastopila v okrnjeni zasedbi. Manjkali bodo namreč Luka Dončić, Vlatko Čančar, Mike Tobey in Goran Dragić, ki še ni sporočil dokončne odločitve o nadaljevanju reprezentančne kariere.

Preverite razpored tekem slovenske reprezentance. Vse domače tekme in kvalifikacijske za SP 2022 si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na SK. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

“Ob pripravljalnih tekmah sicer vedno govorimo, da rezultat ni v ospredju, a je še kako pomemben. Želimo zmagati obe tekmi. Prav gotovo pa to ni najbolj pomembna zadeva. Želimo preizkusiti določene stvari, ki jih izvajamo na treningih ter tudi same igralce, da vidimo, kako se odzivajo v taktičnih zamislih. Zelo pomembna bo tudi sama analiza tekme, da na treningu odpravljamo napake in gradimo našo igro. S tega vidika sta prihajajoči tekmi v tej fazi priprav zelo pomembni,” pred prvim preizkusom razmišlja Sekulić.

Tekma proti Nizozemski pa bo le ena od šestih pripravljalnih. Druga bo na sporedu že v soboto, ko se bodo Slovenci v Celju pomerili s Črno goro. Sledi pripravljalni turnir v Carigradu, nato pa še tekmi s Srbijo v Ljubljani in Hrvaško v Celju.

Pripravljalna tekma v Celju

20.15, Slovenija – Nizozemska (SK 3)