Kljub težavam pred tekmo Slovenci ugnali zahodne sosede (VIDEO)

Košarka 26. Jul 202323:10 > 23:45 0 komentarjev
Foto: Fiba

Mlada slovenska košarkarska reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva ugnala Italijo s 86:73. Ni šlo b rez težav, te so se pojavile že pred nocojšnjim obračunom.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je namreč sporočila, da je v Nišu razhajal virus, ki je prizadel tudi Slovence. Ob tem je Fiba zanikala informacije, da so se košarkarji in člani delegacij šestih reprezentanc zastrupili s hrano. Fiba je potrdila, da so med okuženimi poleg Slovenije še ekipe iz Finske, Grčije, Litve, Španije in Turčije.

“Natančen vzrok bolezni in diagnoza še nista ugotovljena. Vsi okuženi so pod stalnim nadzorom zdravnikov in lokalnih zdravstvenih ustanov. Fiba, Košarkarska zveza Srbije in lokalni organizatorji bodo še naprej spremljali situacijo in o morebitni spremembi urnika tekem pravočasno obvestili. Fiba vsem želi čimprejšnje okrevanje,” je zapisano v izjavi mednarodne zveze.

Foto: Fiba

Slovenski košarkarji so vseeno pokazali pravi obraz in ugnali Italijo s 86:73. Odločilna je bila predvsem zadnja četrtina, ki so jo dobili z 28:11 in zapečatili usodo nasprotnikov. Prvo ime tekme je bil Urban Kroflič z 19 točkami, Peter Bandelj jih je dodal 19. Učinkovit je bil tudi Vit Hrabar s 16 točkami. Prvi strelec obračuna je bil sicer Italijan Francesco Ferrari.

Vrhunci tekme:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!