Sekulić do prvih odgovorov, na glavnega še čaka

Košarka 24. Jun 20249:13 3 komentarji

Po porazu v Vilni se bo slovenska košarkarska reprezentanca v okviru priprav na olimpijske kvalifikacije na praznični torek na Telemachovem spektaklu še enkrat pomerila z Litvo (18.00, prenos na SK1).

Poraz v Vilni (92:86) bo sam po sebi hitro utonil v pozabo. Si bodo pa tekmo zagotovo zapomnili Josh Nebo, Miha Cerkvenik, Vlatko Čančar in Edo Murić. Prva dva sta, čeprav ni šlo za uradno tekmo, prvič oblekla slovenski dres, zadnja dva pa sta se vrnila po dolgotrajni odsotnosti na račun kolenskih poškodb. Prav odziv ameriškega novinca in obeh rekonvalescentov je najbolj zanimal tudi selektorja Aleksandra Sekulića.

”Želeli smo videti predvsem Neba ter Čančarja in Muriča. Odziv je bil dober. Kot tudi ostalih košarkarjev, ki so stopili na parket. Vsi so dokazali, da si zaslužijo slovenski dres. Zadali smo si več ciljev. Eden od teh je tudi večje število menjav. Nismo želeli preobremeniti določenih posameznikov, zato tudi v zaključku nismo igrali z najboljšimi. To sicer ne smejo biti izgovori za napake,” razmišlja Sekulić.

Aleksander Sekulić. Foto: MaPa

”V dobrem vzdušju smo proti kakovostni ekipi prikazali dokaj dobro igro. A igramo lahko še precej bolje,” je nadaljeval selektor, ki je s košarkarji v Vilni tudi prenočil, danes pa ga, skupaj s tekmeci, čaka tudi skupen polet v Ljubljano. Že v torek se bodo Slovenci in Litovci pomerili še enkrat, tokrat v okviru Telemachovega spektakla v Stožicah (18.00, prenos na SK1).

”Smo v ritmu, ki nas nato čaka tudi v Grčiji. A če se pred nedeljsko tekmo nismo prav veliko ukvarjali s tekmeci, bo pred ljubljanskim soočenjem malce drugače. Izpeljali bomo nekaj prilagoditev, predvsem v obrambi,” dodaja Sekulić, ki pa še vedno čaka na ključni odgovor. Ta je povezan z vključitvijo Luke Dončića, ki se je v soboto vrnil v Slovenijo, a v reprezentanci še ne razpolagajo z uradnim odgovorom o njegovem statusu.

Spored pripravljalnih tekem:

Litva – Slovenija 92:86
25. junija: Slovenija – Litva (Telemachov spektakel – Ljubljana)
28. junija: Slovenija – Brazilija (Ljubljana)

Vse tekme si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Sportklubu.

Olimpijske kvalifikacije:

2. julija: Slovenija – Hrvaška (Pirej)
4. julija: Slovenija – Nova Zelandija (Pirej)

Polfinale in finale bosta 6. in 7. julija.

Olimpijske igre v Parizu bodo na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje