Sekulić: Padec je potrebno čim prej zaustaviti (VIDEO)

Košarka 13. Avg 20237:43 4 komentarji
Foto: FEB

Slovenska košarkarska reprezentanca je pripravljalni turnir v Malagi zaključila z dvema porazoma. Po Špancih so bili od izbrancev Aleksandra Sekulića boljši še Američani (92:62). Po tekmi, na kateri preventivno ni nastopil Luka Dončić, smo zbrali nekaj odzivov iz slovenskega tabora.

Pripravljalni košarkarski spektakel med Slovenijo in ZDA se je zaradi specifičnosti termina in pogleda proti svetovnemu prvenstvu spremenil v priložnost za rezerviste. To velja tako za Američane kot tudi za našo izbrano vrsto, ki je tekmo s favoriziranim tekmecem odigrala brez Luke Dončića. Razkorak v kvaliteti med ekipama je bil tako očiten, visok poraz pa predvsem posledica padca ravni slovenske igre v zadnji četrtini.

“Igrali smo brez Luke, varčevali smo tudi z močmi Klemna Prepeliča. Priložnost so dobili nekateri drugi igralci, ki so prej igrali manj. Nekateri so to s pridom izkoristili, drugi malce manj. V določenih segmentih smo bili dobri, težava, ki se dogaja to poletje, pa so zelo globoki padci. Najti moramo način, kako se temu izogniti oziroma te padce čim prej ustaviti. Vemo pa, kakšna ekipa so Američani, predvsem v napadu so zelo talentirani in to je bil velik izziv za nas,” razloge za poraz našteva slovenski selektor.

Vrhunci tekme Slovenija – ZDA

Odveč je poudarjati, da je Luka Dončić alfa in omega slovenske izbrane vrste. Selektor ponuja vpogled v to, kakšno je stanje poškodbe člana zasedbe Dallas Mavericks, ki bo eden izmed največjih zvezdnikov prihajajočega svetovnega prvenstva.

“Poslušati moram zdravstveno službo. Njihov predlog je bil, da danes prihranimo moči Luke Dončića. Luka si je sicer želel igrati, ampak ker želimo, da bo pripravljen za svetovno prvenstvo, smo mu namenili počitek. Zaenkrat ne kaže na resnejšo težavo,” takoj po tekmi o poškodbi prvega zvezdnika slovenske reprezentance razmišlja selektor Aleksander Sekulić.

Aleksander Sekulić
Foto: Aleš Fevžer

Kaj sta po tekmi povedala?

Aleksej Nikolić: “Osredotočali smo se na stvari, ki trenutno ne delujejo najbolje. Recimo na tranzicijsko obrambo. To je bil pravi test, nasprotnik je izjemno atletsko pripravljen in to so danes dokazali. Takšno ekipo je zelo težko zaustaviti. Borili smo se, je pa v naši igri še vedno preveč nihanj. Z nekaterimi stvarmi smo lahko zadovoljni, vrnili smo se na trinajst točk zaostanka, nekatere druge moramo še popraviti, če si želimo na takšnih tekmah izvleči boljši rezultat.”

Gregor Glas: “Zelo zahteven tekmec. Nismo jih uspeli upočasniti, to je bil naš cilj. Na trenutke nam je to uspevalo, takoj, ko je padla zbranost, pa so začeli dosegati lahke koše v hitri tranziciji. Vemo, da so dominantni v zraku oziroma skoku, tu bi jih morali bolje zaustaviti, dobili so preveč drugih priložnosti. Naša borba pa ni sporna. Bili smo tudi brez Luke, kar pa ni bil razlog za vnaprejšnjo predajo. Dali smo vse od sebe, rezultat je kakršen je. Zdaj je čas za analizo, potem pa gremo naprej.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje