Slavljenec Vlatko Čančar ima jasen načrt

Košarka 10. Apr 202411:50 1 komentar
Vlatko Čančar v sezoni 2023/24 ne igra. Foto: Profimedia

Slovenski reprezentant in član Denverja Vlatko Čančar, ki je prav danes dopolnil 27 let, naj bi že v tem mesecu svoj trening oplemenitil tudi s kontaktno igro, povsem realno pa je, da bo prvič po enoletnem premoru zaigral v dresu državne izbrane vrste.

Pred 116 dnevi se je Vlatko Čančar kot novopečeni prvak lige NBA in drugi mož slovenske reprezentance v zadnji četrtini pripravljalne tekme z Grčijo v Atenah po bliskovitem protinapadu elegantno dvignil v zrak, z desno roko atraktivno zabil, a že trenutek zatem nerodno doskočil. S strgano sprednjo križno vezjo se je njegovo reprezentančno poletje v hipu končalo, začela se je dolgotrajna rehabilitacija.

Slabe štiri mesece pozneje je za 27-letnim Koprčanom že najbolj mukotrpno obdobje. Rehabilitacija poteka po načrtih, že v tem mesecu pa bo 203 centimetre visoki krilni center lahko v svoj proces treninga vključil kontaktno igro. Da bi ga nato pri Denverju v vodo vrgli v končnici lige NBA, se resda zdi malo verjetno. Precej bolj realen je scenarij, po katerem se bo vrnil tja, kjer je nazadnje igral – v reprezentanci.

Medtem ko Čančar čaka na odločitev kluba o uveljavitvi pogodbene možnosti za dodatno sezono, v zakulisju potekajo pogovori o reprezentančnem poletju. V vodstvu slovenske izbrane vrste so bili v zadnjem obdobju v stikih tako z igralcem, ki ne skriva odločnosti in pripravljenosti, kot tudi njegovim zastopnikom in klubskimi predstavniki. Če bo naposled zeleno luč prižgala tudi zdravniška služba, za kar obstaja precejšnja verjetnost, bo Čančar junija znova del reprezentance.

S podobnim izzivom se sooča tudi Edo Murić, ki si je prav tako lani poškodoval kolenske vezi, le da ima v rehabilitaciji dva meseca ”prednosti” pred Čančarjem. Poškodoval se je namreč 10. junija. Po zadnjih informacijah še vedno ne trenira z ekipo, temveč krepi telo v fitnesu in izvaja samostojne košarkarske treninge. Tudi član Cedevite Olimpije upa na reprezentančno vrnitev.

Spomnimo, slovensko reprezentanco v začetku julija (2. – 7.) čaka kvalifikacijski turnir za nastop na pariških olimpijskih igrah. Četa Aleksandra Sekulića bo olimpijsko vozovnico lovila v Pireju, kjer jo sprva čakata Hrvaška in Nova Zelandija, ob želenem napredovanju pa še polfinale in finale (v sosedni skupini so Egipt, Grčija in Dominikanska republika). Še pred tem bodo Slovenci odigrali tri pripravljalne tekme, in sicer dve z Litvo (22. 6. v Kaunasu, 25. 6. pa v Ljubljani), nato pa še z Brazilijo (28. 6., Ljubljana). Tekme si boste lahko ogledali v prenosu na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje