Avstralski nesrečnik težko verjame, da sploh lahko še hodi

Kolesarstvo 9. Apr 202422:25 0 komentarjev
Jay Vine
Foto: Instagram/Jay VIne

Eden od najbolj poškodovanih v zloglasnem padcu 4. etape dirke po Baskiji je bil Avstralec Jay Vine. Zlomljeno eno vratno in dve prsni vretenci, a na srečo brez trajnih nevroloških posledic ali poškodb hrbtenjače je epilog za kolesarja UAE Emirates, ki se je prvič oglasil svojim navijačem.

“Neverjetna podpora z vseh strani! Hvala vsem za vsa sporočila! Končno zdravniško poročilo: stvari se izboljšujejo, kot se morajo. Lahko se sprehajam po bolniški sobi s pomočjo hojice. Ko sem naredil prvi korak, je bilo zelo čustveno glede na to, kaj je za mano. Čakam, da se odpravim proti domu v Andori, a vsi v bolnišnici si za nego, ki sem jo prejel, zaslužijo najvišjo oceno. Kar težko verjamem, da lahko še vedno hodim in da se bom nekega dne lahko normalno igral s svojimi otroki. Zadnjih nekaj dni je bilo strašljivih, saj ni bilo jasno, ali se bodo pojavile kakšne nevrološke posledice ali pa bo potrebna operacija. Pred mano je dolgotrajen proces okrevanja, a sem vesel, da ga lahko začnem,” je na Instagramu v objavi zapisal Jay Vine in dodal fotografijo z bolniške postelje.

View this post on Instagram

A post shared by Jay Vine (@jay_vine3)

28-letni Avstralec je bil eden od dvanajstih nesrečnikov, ki se je v zloglasnem padcu 4. etape dirke po Baskiji znašel na tleh. Bil pa je tisti, ki je med vsemi potegnil najkrajšo. Zlomil si je eno vratno in dve prsni vretenci, kar pa na srečo ni potrebovalo operativnega posega. Prav tako ni bilo nobenih poškodb glave ali nevrološkega vpliva na stanje hrbtenice. Vine, Pogačarjev ekipni sotekmovalec pri UAE Emirates, bo naslednjih šest tednov nosil vratno opornico, obenem pa bo lahko že začel rehabilitacijo. Kdaj se bo lahko prvič usedel na kolo, seveda zdaj še ni jasno.

Kakšno grozo je ob njegovem padcu in negotovosti, ali je sploh preživel, doživljala njegova žena Bre Vine, pa je Jayeva soproga zapisala že pred dnevi. Operacijo pljučnega krila in ključnice je v začetku tega tedna prestal tudi Jonas Vingegaard, prav tako eden od tistih, ki so v padcu najbolj nastradali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!