Brata Rizvić potopila Laščane

KK GGD Šenčur/Facebook

V soboto zvečer sta bili na sporedu dve tekmi v 1. SKL. Na Polzeli je bila odigrana zaostala tekma 5. kola, na tej tekmi pa je Krka zadržala niz neporaženosti v tej sezoni. V Šenčurju je bila odigrana tekma 6. kola, na tej tekmi so domačini bili boljši od gostov iz Laškega.

Povezano

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so vse tri zmage v 1. SKL dosegli na domačem parketu. Po Kopru Primorski in Rogaški so skalp vzeli še igralcem Zlatoroga, ki so po zmagi v uvodnem krogu zabeležili četrti zaporedni neuspeh. Laščani so bili enakovreden tekmec le en polčas. V nadaljevanju je prišla do izraza razlika v kakovosti in izkušnjah, tako da so imeli domači že po treh četrtinah dve točki več ali manj v žepu.

Pri GGD Šenčurju sta izstopala brata Rizvić, ki sta skupaj dosegla skoraj polovico vseh točk. Vsak jih je zbral po 19, od tega Ramo že 17 v prvem polčasu, Hasan, ki je temu dodal še 13 skokov in prišel do indeksa 31, pa deset v drugem. Po trinajst točk sta prispevala David Kralj in Dino Murić. Pri Zlatorogu je dvojnega dvojčka s 14 točkami in prav toliko skoki dosegel Logan Shane Routt. V 7. kolu bo GGD Šenčur gostoval v Domžalah (6. novembra), Zlatorog Laško pa bo gostil ECE Triglav (7. novembra).

Košarkarji Krke so v zaostali tekmi 5. kroga 1. SKL upravičili vlogo favorita in tudi po četrtem nastopu ostajajo edina neporažena ekipa v domačem prvenstvu. Na Polzeli so zmagali z 89:79. Domačini so doživeli četrti poraz v sezoni, drugega v tem tednu, potem ko so morali v sredo po podaljšku premoč priznati Kopru Primorski. Glede na to, da je bila za Krko to tretja tekma v tem tednu, nova pa jo čaka že v ponedeljek v Beogradu, so Novomeščani uspešno izpolnili cilj – vpisati dve točki brez pretiranega napora. Dobili so ju v drugem polčasu, v katerem so bili boljši 55:38. Krka je uveljavila širši nabor igralcev, predvsem pa raznoliko zasedbo, ki je tekmecu najhujše bolečine zadala z meti z razdalje. Devet različnih igralcev je zadelo štirinajst trojk. Najvišja indeksa in največ točk sta dosegla Rok Stipčević (17 točk, 6 podaj, 5 skokov, indeks 21) ter Miha Škedelj (16 točk, trojke 3:5, indeks 19). Pri domačih je bil v prvem polčasu zelo razpoložen Žan Kosič, ki je v prvih dvajsetih minutah dosegel 17 točk (na koncu 24, met iz igre 7:11). Aaron Carver je tekmo končal pri 14 točkah in 16 skokih, 17 točk pa je dodal Josip Mikulić. Krka bo tekmo 7. kroga igrala v sredo, 4. novembra, v Šentjurju, Hopsi pa bodo 9. novembra gostili Terme Olimia Podčetrtek. (vir: kzs.si)