Marvin Jones okrepil centrsko linijo Petrol Olimpije

Slovenija DP 15. Jun 201820:11 > 20:19
Getty Images

Marvin Jones, 213 centimetrov visoki center, bo v naslednji sezoni igral pod košem pri Petrol Olimpiji. Američan je nazadnje igral za grški Kolossos z Rodosa.

Kot so zapisali pri Eurohoopsu, bo Marvin Jones podpisal dveletno pogodbo. 24-letnik je pred prihodom v Evropo obiskal univerze Texas Southern, Kent State in Highland CC. Košarkar iz Chicaga je v zadnji sezoni grškega prvenstva v povprečju dosegal dobrih deset točk in šest skokov na tekmo.

Jones bo na položaju centra konkuriral Mirzi Begiću, Olimpija pa se dogovarja tudi za prestop nadarjenega Marka Simonovića, ki je član Siene. Ljubljančanom se je letos že pridružil en nadarjen košarkar, 19-letni Hrvat Luka Šamanić.

Olimpija bo v novi sezoni igrala v državnem prvenstvu, Ligi ABA in, vsaj tako kaže zaenkrat, Fibini ligi prvakov. Klubsko vodstvo si je sicer želelo igrati v evropskem pokalu, a se Olimpija v četrtek ni znašla na seznamu klubov, ki bodo nastopali v tem tekmovanju. Jadransko ligo bodo v evropskem pokalu zastopali štirje klubi, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar Bar in Partizan. Eno mesto sicer še ostaja odprto, komu pa bo le-to pripadlo, bo znano v kratkem.