Petrol Olimpija odslej z dvema glavnima trenerjema

Slovenija DP 12. Dec 201812:55 > 12:59
Petrol Olimpija

Košarkarski klub Petrol Olimpija Ljubljana bo v Ligi Nova KBM zaigral z dvema novima košarkarjema, moštvo pa bo v prvem delu državnega prvenstva vodil glavni trener Žiga Mravljak.

V državnem prvenstvu bo Petrol Olimpijo v preostanku prvega dela sezone vodil glavni trener Žiga Mravljak, ki se je ljubljanskemu klubu pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19, in kot glavni trener vodil drugo člansko moštvo, Petrol Olimpijo mladi, v 4. SKL, ter ekipo fantov do 19. leta. Seznam igralcev za nastope v prvem delu državnega prvenstva bosta dopolnila mlada košarkarja, Jernej Andolšek Heine in Aljaž Marinč, ki sta dosedanji del sezone kot posojena košarkarja preživela v Grosuplju.

Člansko moštvo Petrol Olimpije bo tako kot ena celota sestavljeno iz dveh delov – v Ligi prvakov in Ligi ABA bodo še naprej nastopali košarkarji, ki smo jih lahko v tej sezoni v obeh mednarodnih tekmovanjih že videli na parketu, v prvem delu Lige Nova KBM pa bodo priložnost za igro, in s tem razvoj ter pridobivanje izkušenj dobili mladi košarkarji.

Na klopi bo Mravljaku kot prvi pomočnik družbo delal Marko Anđelković, celoten strokovni štab članskega moštva Petrol Olimpije pa bo vseskozi vključen v trenažni proces moštva. Glavni trener članskega moštva Petrol Olimpije Saša Nikitović bo Zmaje vodil v Ligi prvakov in Ligi ABA ter v odločilnih bojih državnega prvenstva.

Žiga Mravljak je v ljubljanskem moštvu v tem desetletju že deloval kot pomočnik glavnega trenerja Gašperja Potočnika, s katerim sta najprej sodelovala pri ekipah mlajših starostnih kategorij, nato pa še v članski ekipi takratne Union Olimpije. Zadnjo sezono je Mravljak preživel v članskem moštvu madžarskega kluba Kormend, poleti pa se je vrnil v Ljubljano in prevzel vodenje mladinskega moštva ter ekipe Petrol Olimpija mladi.

vir: http://www.petrol.olimpija.com