Slovenija po odličnem začetku boljša od Ukrajine

Košarka 28. Nov 202021:04 0 komentarjev
fiba
fiba

Slovenska košarkarska reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za EuroBasket s 84:73 premagala Ukrajino.

Slovenska reprezentanca je srečanje z Ukrajino začela fenomenalno in po samo sedmih minutah igre vodila kar z 28:4, prva četrtina pa se je končala z izidom 33:9. To pa še ni pomenilo, da je srečanje odločeno. Ukrajinci so začeli več zadevati, prednost pa je ostala precej konstantna. Ob polčasu je bil izid 50:28.

Na začetku tretje četrtine so Slovenci grešili iz igre in izgubljali žoge, tako da se je Ukrajina uspela približati na 16 točk zaostanka, takrat pa je novi selektor Aleksandar Sekulić vzel minuto odmora, da igralcem malce zbistri misli. To očitno ni pomagalo, saj so bili Slovenci videti tako kot Ukrajinci na začetku tekme – žoga ni hotela skozi obroč. Slovenija koša ni dosegla kar 5 minut in 14 sekund, v tem času pa je Ukrajina naredila delni izid 14:0. Ob koncu tretje četrtine je na semforju pisalo 63:47 za Slovenijo.

V zadnji četrtini je Ukrajina še naprej zmanjševala razliko in se dobro minuto pred koncem približala na sedem točk zaostanka (80:73), nato pa je Alen Hodžić zadel trojko, ki je pokopala vse ukrajinske upe. Končni izid srečanja je bil 84:73.

Pri Sloveniji je Jaka Blažič dosegel 23 točk, Jordan Morgan jih je prispeval 13, Luka Rupnik 12, Edo Murić pa 10.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!