Smrt legende, ki je pečat pustila tudi v Ljubljani

Košarka 15. Sep. 202113:04 > 13:14
Delite:
Žana Lelas (28. 3. 1970 - 15. 9. 2021); foto: Guliverimage

Iz hrvaških košarkarskih krogov prihaja vest o smrti nekdanje jugoslovanske reprezentantke Žane Lelas, ki je del kariere prebila tudi pri ljubljanski Ježice.

Poslovila se je Žane Lelas, eno od največjih imen ženske košarke v nekdanji skupni državi. V zadnjih letih je delovala kot trenerka, selektorka in članica strokovnega sveta hrvaške košarkarske zveze. Soproga nogometnega trenerja Vjekoslava Lokice je v domačem Splitu umrla v 52. letu starosti.

Njena največja reprezentančna uspeha sta srebrni kolajni z izbrano vrsto Jugoslavije. Prvega se je veselila leta 1988 na olimpijskih igrah v Seulu, drugega pa tri leta pozneje na evropskem prvenstvu v Izraelu.

Na klubski ravni je igrala za domači Jugoplastiko, Elemes iz Šibenika, Železničar, Cepsi, Zagreb, Strasbourg, Messino, Zaragozo, Burgos … Igrala je za jugoslovansko in pozneje hrvaško reprezentanco.

Spominjamo pa se je tudi iz Ljubljane. V delu kariere je namreč nosila dres Ježice (1996-1998). S klubom iz ljubljanskih Savelj je postala državna in pokalna prvakinja.

Komentari

Vaš komentar