Sodniki in prvoligaši vendarle dosegli dogovor

Košarka 8. Nov 202322:54 0 komentarjev
Blaž Mahkovic. Foto: Aleš Fevžer

Po štirih urah sestankovanja v sredinih večernih urah so sodniki vendarle dosegli dogovor s klubi glede povišanja sodniških taks, je za Sportklub potrdil predsednik združenja prvoligašev in direktor KK Kansai Helios Domžale Matevž Zupančič. Za ustavitev stavke, ki se je začela z 8. novembrom, morajo takse potrditi še v ostalih tekmovanjih.

“Prvoligaši smo po štirih urah sestankovanja s sodniki dosegli dogovor glede sodniških taks. Vse skupaj mora mora potrditi se izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije. Takse pa se morajo za ustavitev bojkota sodnikov potrditi še v ostalih tekmovanjih,” je po dolgem sestankovanju sporočil Matevž Zupančič.

Komisar članskih košarkarskih tekmovanj Gorazd Trontelj je že v torek zaradi začetka stavke košarkarskih sodnikov odložil sredine in četrtkove tekme državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja. Zaradi tega je bila danes odložena moška pokalna tekma v Kopru med domačo ekipo in Novo Gorico ter tekma 2. lige za moške, na kateri bi moral Portorož gostiti Vrhniko. Prav tako je bila odpovedana jutrišnja tekma 7. kroga v ligi Nova KBM med Rogaško in Krko.

Matevž Zupančič, športni direktor Helios Suns
Matevž Zupančič. Foto: Barbalič Photo

Stavka uradno torej še ni končana, saj morajo dogovor najprej potrditi še v ostalih tekmovanjih. Sestanek s predstavniki združenj 3., 4. in ženske lige je načrtovan v četrtek. Nato mora vse skupaj uradno potrditi še IO KZS.

Točne številke novih sodniških taks za tekme članskih kategorih še niso znane. Znano je le, da so sodniki vse od leta 2007 prejemali 150 evrov na tekmo, medtem ko so po 16 letih zahtevali 100 evrov povišice, na 250 evrov.

Člani izvršnega odbora so že pred začetkom sezone potrdili določene spremembe cenika sojenja za aktualno sezono 2023/2024, s katerimi so se sodniške takse v mlajših kategorijah že zvišale v povprečju med 30 in 40 odstotki. Prav tako so sprejeli odločitev, na podlagi katere zveza klubom že sofinancira 50 odstotkov povečanja stroškov sodnikov v mlajših kategorijah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!