Šok za gostitelje EuroBasketa

Eurobasket 2022 25. Avg 20229:02 > 9:07 0 komentarjev
Tornike Shengelia. Foto: Guliverimage

Reprezentanca Gruzije, ena od štirih domačih reprezentanc bližajočega se evropskega prvenstva, je ostala brez svojega prvega zvezdnika. Toko Shengelia po poškodbi na kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko ne bo del EuroBasketa.

Gruzija je v prvi kvalifikacijski tekmi četrtega Fibinega okna za SP 2023 doma gladko ugnala Nizozemsko (77:66), a se gostitelji para točk nikakor niso mogli veseliti. V tretji četrtini si je namreč ob grdem padcu ramo poškodoval prvi zvezdnik reprezentance Toko Shengelia. Z 20 točkami je bil tudi prvi strelec. Kmalu po tekmi je postalo jasno, da je poškodba hujše narave. Tako huda, da bo 30-letni krilni center iz Tbilisija, ki je v karieri med drugim igral za CSKA, Chicago, Baskonio in nazadnje Virtus iz Bologne, prisiljen izpustiti bližajoče se evropsko prvenstvo.

Udarec za Gruzijo, ki jo vodi Ilias Zouros, je še toliko hujši zaradi dejstva, da gre za eno od štirih držav gostiteljic EuroBasketa. Tbilisi bo namreč prizorišče tekem predtekmovalne skupine A, v kateri bodo poleg Gruzije nastopali še Črna gora, Španija, Bolgarija, Belgija in Turčija. Preostali gostitelji so Milano, Praga in Köln, kjer bo igrala tudi Slovenija, medtem ko pa bo finalni del potekal v Berlinu.

Francozi in Španci pokazali zobe

V sredinih kvalifikacijskih tekmah z SP 2023 velja izpostaviti še visoki zmagi Španije nad Islandijo (87:57) in Francije nad Češko (95:60). Črna gora je presenetljivo gladko odpravila Bosno in Hercegovino (88:69), Italijani niso imeli večjega dela z Ukrajinci (97:89), Litovci pa so strli madžarski odpor (88:87).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!