Zoran Dragić: EuroBasket? Ne še …

Košarka 24. Avg 202216:28
Zoran Dragić. Foto: Aleš Fevžer

"Zdaj gre zares," je po enem od zadnjih treningov pred četrtkovo tekmo z Estonijo (20.30, prenos na SK) dejal Zoran Dragić in poudaril, da imata obe kvalifikacijski tekmi trenutno prednost pred EuroBasketom.

Če je bil na šestih pripravljalnih tekmah, vsaj v narekovajih, sprejemljiv tudi poraz, bodo že v četrtek, ko se bo slovenska košarkarska reprezentanca v prvi tekmi četrtega Fibinega kvalifikacijskega okna v celjskem Zlatorogu pomerila z Estonijo, okoliščine drugačne. Spomin na SP 2019 pred malimi ekrani je še živ. Tako kot še vedno skelita februarska poraza proti Finski. “Potrebujemo zmago,” pred nadaljevanjem kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2023 poudarja Zoran Dragić.

“Na treningih se že čuti, da gre zdaj zares. Malce smo tudi stopili na zavoro. Svoje bomo pokazali na tekmi. Za nami so dolge priprave. Seveda, imamo še nekaj rezerv. A menim, da smo pripravljeni,” pripoveduje mlajši od bratov Dragić, ki poudarja, da ima tekma z Estonijo zdaj prednost pred nedeljsko tekmo z Nemčijo, obe pa pred EuroBasketom. Ta se bo začel prvega septembra. Še pred tem bodo izbranci Aleksandra Sekulića poskušali vknjižiti še peto in šesto zmago v boju za SP 2023.

Foto: Aleš Fevžer

Estonija je, vsaj na papirju, tekmec, ki bi ga evropski prvaki z zvezdniško zasedbo morali gladko premagati. “Estonci so znani po tem, da se ne predajajo. Imamo sistem igre, od katerega ne odstopajo. Imajo dober skok. So tudi dobri strelci. Naša naloga je, da jim ne prepustimo igre. Hitro si moramo priigrati prednost in si s tem zagotoviti mirno končnico,” osnovno idejo razkriva Z. Dragić.

S pomembnima kvalifikacijskima tekmama se krepi tudi vznemirjenje pred vrhuncem poletja z evropskim prvenstvom. “Čeprav skušamo ostati skromni, pa je jasno, da so apetiti veliki,” pravi Zoran Dragić, ki vztraja, da še ne želi govoriti o EuroBasketu. Vsaj neposredno. Posredno vsekakor, tudi z razmišljanjem o reprezentančni kemiji. “Ta je izjemna. Gradimo jo že več kot pet let. Obenem smo igralci iz leta v leto bolj zreli. Vemo tudi, kaj vse naš čaka. Držimo se načela, da je vsaka tekma poglavje zase. Na vsako se bomo posebej pripravljali,” je ob sredinem medijskem terminu, ki je bil zaradi hude prometne nesreče na štajerski avtocesti skromno obiskan, dejal ljubljanski olimpijec.

Kvalifikacije za SP 2023, četrto okno:

25. avgust:

20.30 Slovenija – Estonija (prenos na SK 1)

28. avgust:

15.00 Nemčija – Slovenija (prenos SK 1)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekmi si boste lahko ogledali v prenosu na Sportklubu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Komentari

Vaš komentar