Srbski selektor pojasnil odločitev o Milošu Teodosiću

Košarka 15. Avg 202218:19
Delite:
Foto: FIBA.

V košarkarskih krogih še vedno odmeva odločitev srbskega selektorja Svetislava Pešića, ki je prejšnji teden s seznama košarkarjev, ki kandidirajo za nastop na Eurobasketu, prečrtal Miloša Teodosića. Izkušeni strokovnjak je srbskim medijem pojasnil svojo odločitev.

“Vidim, da je odločitev o Teodosiću izzvala različne komentarje. A prvič v karieri se mi je zgodilo, da nisem jaz obvestil ekipe o svoji odločitve, pa so že vsi portali objavili, da je odstranjen iz ekipe. Moram povedati, da je informacija napačna. Klicali so me različni novinarji, a niti na kraj pameti mi ni padlo, da se javim. Moja naloga je, da zagotovim mir v reprezentanci. Odločitev pa smo sprejeli skupaj jaz, predsednik in direktor,” je svoj nagovor začel Svetislav Pešić.

Pešić je danes oznanil, da bo na sredinem spektaklu v Stožicah, ko se bo Srbija na pripravljalni tekmi pomerila s Slovenijo, manjkal tudi nekoliko poškodovani Nemanja Bjelica.

Ni igralec, ki bi lahko bil le rezervist

Izkušeni trener je v nadaljevanju govoril o tem, da se je s Teodosićem odkrito pogovoril in da odločitev o tem, da ni več del reprezentance, ni bila enostavna. A odločil se je, da dosedanjemu kapetanu Srbije ne more več ponuditi statusa, kakršnega je imel v izbrani vrsti doslej.

“Morda je bil presenečen, ampak to je del športa. Bil je kapetan, veliko je dal ekipi. Obstajala je možnost, da ostane kot rezervist, a on ni takšen igralec, da bi se zadovoljil s tem statusom. Enostavno mislim, da imamo na tej poziciji trenutno boljše rešitve. Zahvalil sem se mu, ker je mojo odločitev dobro sprejel,” je še zaključil srbski selektor, ki se je tako že pred začetkom Eurobasketa znašel pod hudim pritiskom domače javnosti.

[Sreda, 17. avgusta, ob 20.15: Slovenija – Srbija] Tekmo si lahko ogledate na Sportklubu in pri Telemachu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Komentari

Vaš komentar