Super torek: 25 tisoč gledalcev v Stožicah

Košarka 3. Avg 202310:04 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Prihodnji torek se v ljubljanskih Stožicah obeta podaljšan košarkarsko-nogometni večer. Najprej bo na delu košarkarska reprezentanca, nato še nogometaši Olimpije.

Prihodnji teden bo minilo natančno 13 let od slovesnega odprtja Stožic, tako dvorane kot štadiona. In čeprav se okolica objekta v tem obdobju ni kaj prida spremenila in je zaradi nedokončanega poslovnega dela ena od večjih ljubljanskih sramot, pa bo tik pred obletnico športni kompleks zadihal s polnimi pljuči in v enem večeru upravičil svoj obstoj. Naključje je namreč želelo, da si bosta košarkarska in nogometna tekma sledili druga za drugo, pričakovati pa gre, da bodo na obeh vsi sedeži zasedeni.

Ob 18. uri se bosta najprej v dvorani v okviru priprav za nastop na svetovnem prvenstvu pomerili košarkarski reprezentanci Slovenije in Črne gore. Prvotni tekmec čete selektorja Aleksandra Sekulića je bila sicer Hrvaška. Ker pa so sosedje pred dobrim tednom nepričakovano odpovedali gostovanje, so se pri KZS dogovorili za tekmo s Črnogorci. Prav zaradi tega je malce negotovosti okrog zasedenosti dvorane. Vseeno pa gre pričakovati, da bo ta polna.

Foto: Aleš Fevžer

In ko bodo gledalci zapuščali največjo večnamensko športno dvorano v državi, bo na lučaj oddaljenem štadionu potekalo zadnje ogrevanje pred evropsko preizkušnjo Olimpije. Ta je v tem tednu v drugem krogu kvalifikacij za nastop v ligi prvakov izločila Ludogorec. V torek ob 21.00 pa jo v treti fazi kvalifikacij čaka turški prvak Galatasaray. Prodaja vstopnic naj bi stekla danes, če gre soditi po obisku tekme z bolgarskim prvakom in evforiji, ki se je ob tem rodila, pa lahko pričakujemo polne tribune.

Navijaško vzdušje v minulem tednu

V enem večeru bo tako Stožice obiskalo več kot 25 tisoč gledalcev, od tega 12 tisoč v dvorani in nekaj več na štadionu.

Torek, 8. avgust

Dvorana Stožice – košarka

18.00, Slovenija – Črna gora

Štadion – nogomet

21.00, Olimpija – Galatasaray

Obe tekmi si boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu ogledali na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!