Tretji polčas: udarec, ob katerem je zavrela kri (VIDEO)

Košarka 24. Maj 202421:32 1 komentar

Prvo tekmo finala slovenskega košarkarskega prvenstva, ki se je končala z zmago Cedevite Olimpije nad Heliosom (94:87), je zaznamovalo tudi bližje srečanje Jake Blažiča in Blaža Mahkovica. Kaj se je dogajalo? Kaj sta povedal oba akterja?

Ob robu četrtkove novinarske konference pred finalom državnega prvenstva je kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič razmišljal tudi o tem, da je letos igra pod domačimi koši malce manj fizična. Naključje je želelo, da je bil prav on nato žrtev najbolj čvrstega trenutka prvega dejanja finalne serije.

Natančno 80 sekund pred koncem tekme si je Heliosov kapetan Blaž Mahkovic v napadu utrl pot v raketo, kjer ga je v obrambi poskušal zaustaviti Jaka Blažič. Kot je razvidno iz posnetka, je Mahkovic ob spreminjanju smeri z desnim komolcem silovito treščil v tekmečevo ličnico. Okrvavljenega in razjarjenega Blažiča so v nameri, da se “pogovori” s tekmecem, zaustavili soigralci in sodniki. Slednji so nato ob ogledu posnetka vztrajali pri Ljubljančanovi osebni napaki.

Jaka Blažič in krvavi davek udarca. Foto: Filip Barbalič

“Tega ne bi komentiral,” je pred odhodom v slačilnico sprva dejal Blažič, ki se je, potem ko mu je zdravniška služba oskrbela rano, vrnil na parket, pristopil do Mahkovica in zaradi dovtipa prejel tehnično napako. “To je finale. Pred nami sta še dve tekmi. Tudi mi lahko odigramo še bolj fizično, zato bom vse skupaj vzel kot motivacijo,” je dodal slovenski reprezentant v dresu Olimpije.

O trku smo povprašali tudi Mahkovica. “Jake nisem videl. Opazil sem odprto pot, nato pa se je pred menoj pojavila njegova glava. Nisem ga udaril namenoma. On je to razumel drugače. Tudi sodniki so potrdili, da ni bilo nobene namere udarca. On je zasluženo prejel osebno napako. Kar je sledilo … To je čar finala,” je po tekmi proti nekdanjemu klubu dejal 34-letni Kranjčan.

Cedevita Olimpija je sicer vodila večji del tekme, a si vse do zadnjih sekund ni priigrala bolj otipljive prednosti. Končalo se je z rezultatom 94:87. Finalna serija, v kateri mora ekipa za zmagoslavje zbrati tri zmage, se bo nadaljevala v nedeljo v ljubljanskem Tivoliju. Tudi tekmo, ki se bo začela ob 17.30, si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na SK.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje