Tudi Dolenjci našli trenersko rešitev

Košarka 21. Jun 20247:50 0 komentarjev
Dejan Jakara. Foto: Aleš Fevžer

Košarkarje novomeške Krke, ki so le zaradi širitve lige ABA ostali med jadransko elito, bo v novi sezoni vodil trener Dejan Jakara.

Slabe štiri tedne po odhodu Gašperja Okorna, ki se je od Novega mesta poslovil po dveh sezonah, so v Krki imenovali novega trenerja. To je, kot smo namignili že pred dnevi, postal Dejan Jakara. Ta se po preizkušnji v Črni gori, kjer je vodil SC Derby, torej vrača na slovensko sceno. Na njej je največji pečat pustil z domžalskim Heliosom, deloval pa je tudi v KK Janče in v Brnu.

”To je največji trenerski izziv v moji karieri,” je ob podpisu pogodbe dejal Jakara, ki obljublja sestavo agresivne in hitre ekipe za moderen slog košarke. ”Želimo imeti ekipo, ki se bo na vsaki tekmi ‘metala na glavo’, torej ekipo, ki bo skupaj s strokovnim štabom dala na vsaki tekmi vse od sebe,” je še dodal ob podpisu večletne pogodbe.

S tem se torej nadaljuje prevetritev na slovenski trenerski sceni. Nova trenerja so namreč  imenovali tudi finalisti DP, torej Cedevita Olimpija (Zvezdan Mitrović) in Helios (Jure Močnik). Do trenerske spremembe pa je že prišlo tudi v Škofji Loki. Potek ko je LTH Castings zapustil Luka Bassin, ga bo v dvorani Poden nasledil Dejan Prokić. Ta je nazadnje vodil Sežano, veliki met pa mu je uspel kot selektorju Slonokoščene obale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!