V najboljši peterki sezone tudi član Partizana (VIDEO)

Evroliga 15. Maj 202312:59 2 komentarja

Znana je prva peterka evrolige za sezono 2022/23. Najboljših pet so z glasovanjem izbrali predstavniki medijev, trenerji, kapetani in navijači. Oglejte si deset najlepših potez peterice v letošnji sezoni.

V peterki sta dva povratnika iz lanske zasedbe, Walter Tavares iz Real Madrida in Aleksandar Vezenkov iz Olympiacosa. To je že Tavaresova četrta nominacija in tretji izbor v najboljšo zasedbo leta, medtem ko je bil Vezenkov izbran drugič. Trije so prvič v najboljši ekipi sezone. Mathias Lessort iz Partizana, Džanan Musa iz Real Madrida in Lorenzo Brown iz Maccabija iz Tel Aviv.

Prva peterka evrolige v sezoni 2022/23:

Mathias Lessort, Partizan

Center Partizana je bil vso sezono sila v raketi in je bil vodilni igralec evrolige po številu skokov (7,1), medtem ko je bil drugi po indeksu PIR (19,1). Lessort je bil na vrhu tudi z osmimi dvojnimi dvojčki in postal šele deseti igralec v zadnjem desetletju, ki je v povprečju pobral več kot 3 skoke v napadu na tekmo.

Walter Tavares, Real Madrid

Človek, ki daje nov pomen izrazu zaščitnik rakete, je postavil rekord evrolige s 84 blokiranimi meti v tej sezoni. Z 2,2 blokade na tekmo je bil tudi vodilni bloker lige in končal na tretjem mestu v skokih (6,6).

Vrhunci Tavaresa v sezoni 2022/23:

Džanan Musa, Real Madrid

Dzanan je v svoji prvi polni sezoni v evroligi eno od odkritij leta. Je prvi strelec Reala in bil deseti strelec evrolige s 15,2 točke na tekmo. Na minuto se je Musa uvrstil na četrto mesto s povprečjem 25,2 točke v 40 minutah. Bil je edini član galaktikov, ki je nastopil na vseh tekmah v sezoni in je drugi v ekipi po asistencah (2,7) in indeksu (16,4).

Aleksandar Vezenkov, Olympiacos

Osvojitev nagrade Alphonsa Forda za najboljšega strelca je bila le uvod odlične sezone Vezenkova, ki je bil novembra in februarja tudi MVP meseca Eevrolige. Poleg tega, da je letos vodilni strelec lige s 17,2 točke na tekmo, zasedel je še drugo mesto po številu skokov na tekmo (6,8), njegov najboljši PIR v ligi (21,2) pa je med petimi najboljšimi ocenami celotne sezone v zadnjem desetletju.

Vrhunci Vezenkova v sezoni 2022/23:

Lorenzo Brown, Maccabi Tel Aviv

Lorenzo je to sezono izboljšal osebne rekorde kariere v skoraj vseh pomembnejših statističnih kategorijah. Bil je edini igralec, ki se je uvrstil med najboljših 5 v ligi tako po številu točk (16,4) kot asistencah (5,5) in bil na robu deseterice še po ukradenih žogah (1,1).

V letošnji sezoni evrolige je na sporedu le še zadnje dejanje – zaključni turnir najboljše četverice. V Žalgirio Areni v Kaunasu se bosta 19. maja med seboj najprej pomerila Olympiacos in Monaco, v večernem polfinalu bosta o drugem finalistu odločala španska velikana Real in Barcelona. 21. maja bosta na sporedu še tekma za tretje mesto in finale. Vse tekme si boste lahko ogledali v prenosu na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje